Elevii vor putea studia teatrul ca disciplină opţională

109
Elevii vor putea studia teatrul ca disciplină opţională - eleviivorputeastudia-1601647691.jpg

Articole de la același autor

Elevii de la clasele primare, gimnaziale, dar şi cei de liceu vor putea lua cursuri de teatru, la şcoală, începând din anul următor. Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a aprobat trei noi discipline opţionale şi programele aferente acestora.

Astfel, încă de anul acesta, elevii îşi vor putea exprima opţiunea de a studia, în anul şcolar 2021 – 2022, cursurile din curriculum la decizia şcolii „Eu şi scena”, pentru clasele a III-a şi a IV-a, „Teatrul şi noi”, pentru clasele a VI-a şi a VII-a, şi „Laboratorul de teatru”, pentru clasele a X-a şi a XI-a.

„Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică a propus, în acest an şcolar, Ministerului Educaţiei şi Cercetării, introducerea în curriculum la decizia şcolii a unei discipline din domeniul artei teatrale. Ca profesor de limba şi literatura română şi ministru, consider că acesta este un moment important pentru educaţie, moment care răspunde recomandărilor Consiliului Uniunii Europene privind competenţele-cheie pentru învăţarea pe tot parcursul vieţii, în care sunt integrate şi competenţele artistice, dar şi Declaraţiei de la Frankfurt privind Educaţia prin Arte. De asemenea, decizia are la bază şi recomandările UNESCO incluse în Agenda de la Seul, în care se precizează că folosirea artelor în educaţie până să sporească abilităţile creative şi inovative ale societăţii, să genereze recunoaşterea şi dezvoltarea bunăstării sociale şi culturale, să promoveze şi să încurajeze responsabilitatea socială”, a declarat Monica Anisie.

Cu ajutorul acestor opţionale, elevii îşi vor dezvolta creativitatea, competenţele de comunicare, dar vor dobândi şi competenţe socio-emoţionale şi un comportament prosocial.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6155 secunde