Elevii vor burse, nu promisiuni

240
1
Elevii vor burse,  nu promisiuni - eleviivorburse-1488214928.jpg

Articole recomandate

În contextul elaborării bugetelor locale pentru anul 2017, Asociația Elevilor din Constanța solicită autorităților din județul Constanța să prevadă fonduri, în vederea alocării celor patru tipuri de burse școlare (performanță, merit, studiu, ajutor social) pentru elevii școlarizați pe raza localității, conform obligației de la art. 105, alin. (2), lit. d) din Legea educației naționale.

Conform studiului "Indexul accesului la educație al elevilor din județul Constanța în anul școlar 2015-2016", elaborat de AEC în septembrie 2016, în județul nostru doar 7 localități, din totalul de 70, au acordat toate tipurile de burse în anul școlar precedent. Unitățile administrativ-teritoriale care nu au acordat burse în anul școlar 2015-2016 sunt: municipiul Medgidia, orașele Băneasa, Eforie, Hârșova, Negru Vodă, Murfatlar, Ovidiu, precum și comunele 23 August, Adamclisi, Agigea, Aliman, Amzacea, Bărăganu, Castelu, Cerchezu, Chirnogeni, Ciobanu, Ciocîrlia, Cogealac, Comana, Corbu, Costinești, Cumpăna, Cuza Vodă, Deleni, Dobromir, Dumbrăveni, Fântânele, Ghindărești, Gîrliciu, Grădina, Independența, Ion Corvin, Istria, Horia, Limanu, Lipnița, Mereni, Mihail Kogălniceanu, Nicolae Bălcescu, Oltina, Ostrov, Pantelimon, Pecineaga, Poarta Albă, Rasova, Săcele, Saligny, Saraiu, Seimeni, Siliștea, Târgușor, Topalu, Topraisar, Tortoman, Tuzla, Valu lui Traian, Vulturu.

De asemenea, conform art. 82, alin. (2) din Legea educației naționale, consiliile locale au obligația de a stabili anual cuantumul și numărul de beneficiari ai burselor, raportat la criteriile de acordare, stabilite prin OMECTS nr. 5576/2011.

În cursul ultimelor două săptămâni, AEC a transmis adrese primarilor unităților administrativ-teritoriale mai sus menționate, prin care a solicitat ca în procesul de elaborare a bugetului să fie luată în vedere și obligația acordării burselor. De asemenea, situația existentă a fost adusă și la cunoștința Prefectului, căruia i s-a solicitat sprijinul și utilizarea mecanismului tutelei administrative, în cazul în care vor exista autorități locale care vor refuza să prevadă credite bugetare pentru acordarea burselor.

Comentează știrea

alexandra
28 februarie 2017
burse

au fost si scoli gimnaziale in constanta care nu le-au pe toate si au fost defavorizati un sfert de clasa,adica au dat doar cea de studiu sicelelalte nu

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3817 secunde