Elevii se întrec în educație pentru sănătate

310
Elevii se întrec în educație pentru sănătate - eleviiseintrec2-1559943534.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 8 iunie, de la ora 10.00 sunteți așteptați la Colegiul Național de Arte "Regina Maria" din Constanța, la faza națională a concursului "Educație pentru sănătate". Evenimentul este organizat în parteneriat cu  Inspectoratul Județean Constanța, Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța și este inclus în Calendarul Activităților Educative Regionale și Interjudețene 2019. Acesta cuprinde patru secțiuni începând cu clasa pregătitoare și clasa I - secțiunea colaj, clasele II - IV - secțiunea fotografie, clasele VII - XI - secțiunea afiș. 


Potrivit reprezentanților instituției de învățământ, la secțiunea științifică vor participa elevi din județele Neamț, Buzău, Argeș, Cluj, Bistrița, Harghita, Iași, Brăila, Covasna, Galați, Vaslui, Prahova, Caraș - Severin, Vâlcea, Brașov, Constanța și București.
Subiectele pentru proba științifică (clasele VII - XI), atât rezolvarea de itemi, cât și proba de creație, au fost propuse, ca în fiecare an, de specialiștii DSPJ Constanța, iar pentru realizarea colajelor, a fotografiilor și a afișelor, elevii au pus în evidență tema "Ne protejăm sănătatea: fiecare, peste tot!" 


"Proiectul, derulat în spiritul respectării dreptului fiecărui copil la un nivel de viață, suficient pentru a permite dezvoltarea sa fizică, mentală, spirituală, morală și socială, are ca suport Programul Național Educație pentru Sănătate în Școala Românească, realizat prin acordul dintre Ministerul Educației Naționale și Ministerul Sănătății. Recunoscând importanța activităților educative formale și informale, necesitatea formării elevilor în spiritul unui stil de viață sănătos și armonios, precum și promovarea spiritului de învățare pentru sine, inițiatorii și organizatorii proiectului își propun conștientizarea și responsabilizarea factorilor instituționali și parteneriali ai școlii. Educația pentru Sănătate devine eficace numai în măsura în care este privită ca unul dintre scopurile principale ale acțiunii educaționale, aflându-se în raporturi de interdependență cu celelalte scopuri ale educației", a declarat consilierul de imagine al colegiului, Monica Enache.


În ceea ce privește premierea, aceasta va avea loc la ora 16.00, la sala "Sergiu Celibidache" a colegiului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6227 secunde