Elevii Şcolii Militare de Maiştri Militari, vaccinaţi împotriva COVID-19

359
Elevii Şcolii Militare de Maiştri Militari, vaccinaţi împotriva COVID-19 - eleviiscoliimilitare-1632059893.jpg

Articole de la același autor

Peste 40 de elevi de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au primit, recent, prima doză a vaccinului Pfizer BioNTech, la centrul de vaccinare de la Spitalul Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Gafencu” Constanța.

Elevii și-au motivat decizia afirmând că, odată cu prelungirea crizei sanitare, la nivel național și nu numai, au înțeles necesitatea implicării fiecăruia dintre noi în lupta pentru combaterea acestui virus periculos. Vaccinarea, alături de măsurile clasice, uzuale, de combatere a transmiterii virusului, precum purtarea măștii de protecție, spălarea constantă a mâinilor și păstrarea unei distanțe fizice minime de 1,5 metri față de alte persoane, constituie principala metodă eficientă de luptă împotriva răspândirii virusului SARS CoV 2.

Înainte de a lua decizia de a se vaccina, elevii au fost consiliați de medicul unității de învățământ, care le-a pus la dispoziție informațiile necesare despre toate implicațiile și beneficiile imunizării cu unul dintre cele trei seruri disponibile în centrele de vaccinare din România.

„Eu mă vaccinez pentru a putea să apăr țara și îi sfătuiesc pe cât mai mulți să dea o șansă vaccinării. Din punctul meu de vedere, a trecut suficient timp de când vaccinul a devenit disponibil și și-a dovedit eficiența. Dacă în primele luni ale pandemiei ne rugam să se descopere cât mai repede un antidot, acum avem la dispoziție vaccinul. Până la urmă, trăim în comunitate și depindem unii de alții. Ceea ce facem bine sau rău ne afectează pe toți. Eu am ales vaccinarea”, a declarat elevul George Melniciuc.

Odată cu vaccinarea acestui nou lot de elevi, procentul de persoane imunizate din efectivul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale urcă spre 80. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3821 secunde