Elevii Şcolii Militare de Maiştri Militari l-au comemorat pe Tudor Vladimirescu

483
Elevii Şcolii Militare de Maiştri Militari l-au comemorat pe Tudor Vladimirescu - eleviiscoliimilitare-1622224039.jpg

Articole de la același autor

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” s-a alăturat vineri, 28 mai, seriei de activități de comemorare a celor 200 de ani de la moartea lui Tudor Vladimirescu și de la înăbușirea Revoluției de la 1821 condusă de acesta.

Un grup de șapte elevi a pregătit, cu această ocazie, prezentări centrate în jurul celor mai relevanți factori care au definit evenimentele istorice de la 1821. Cine au fost fanarioții, ce reforme au pus în practică în perioadele lor de domnie și mai ales ce i-a determinat pe locuitorii Țării Românești și Moldovei să se răscoale împotriva acestora sub conducerea lui Tudor Vladimirescu, cine au fost pandurii și ce rol au jucat în evenimentele de la 1821, precum și implicarea străină și actul de trădare care i-a curmat viața eroului național Tudor Vladimirescu, au fost temele predilecte abordate de cei șapte elevi militari în fața colegilor lor.

Mișcarea inițiată de Tudor Vladimirescu nu a rămas fără ecou după asasinatul acestuia. Mai mult decât atât, evenimentele de la 1821 au reprezentat deschiderea unei noi epoci în Istoria Românilor și au inițiat procesul de modernizare și evoluție al societății. Revoluția lui Tudor Vladimirescu a creat un precedent pentru ceea ce urma să fie înfăptuit mai apoi prin Revoluția de la 1848, Unirea Principatelor de la 1859, aducerea în țară a unui monarh german în 1866, Războiul de Independență din 1877 și, desigur, la înfăptuirea idealului național de la 1 Decembrie 1918, respectiv Unirea tuturor românilor într-un stat național, unitar, independent și suveran.

„Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale crede cu tărie în importanța cinstirii înaintașilor și a faptelor istorice care au modelat destinul Patriei. De asemenea, credem în importanța de a stimula patriotismul în conștiința viitorilor noștri absolvenți, ajutându-i să cunoască în profunzime istoria propriului popor”, transmit reprezentanţii Şcolii Militare de Maiştri Militari „Amiral Ion Murgescu”. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5099 secunde