Elevii Școlii Gimnaziale nr. 38, experiență inedită pe coasta dalmată a Croației

535

Articole de la același autor

O parte din elevii Școlii Gimnaziale nr. 38 "Dimitrie Cantemir" din Constanța au avut ocazia de a vedea cum învață colegii lor din Croația. La finele lunii martie, aceștia au participat la cea de-a doua mobilitate a proiectului Erasmus pe care școala constănțeană îl derulează în acest an școlar.


Așa se face că au vizitat Școala "Juraj ©i¾goriæ" din Sibenik, Croația. Unitatea de învățământ are aproximativ 400 de elevi cu vârste cuprinse între 7 și 15 ani și 40 de cadre didactice. Elevii din Croația învață informatica începând cu clasa a treia, acest aspect fiind corelat cu competențele secolului XXI. Multe din activitațile extracuriculare se referă la robotică, realizarea de filme tematice, activități pe platforme educative. 
Echipa României a fost reprezentată de elevii claselor a VII-a: Melisa Aylin Bilal, Alexandra Petre, Sabina Elena Rusu, Victor Ștefan Bârleanu, Mihai Andrei Târziu, Călin Mario Vulcan, Răzvan Andrei Paraschiv și Arina Ioana Vasiliu-Dobre, însoțiți de prof. dr. Iris Sarchizian, membru în proiect, și de coordonatorul de proiect, prof. dr. Laura Mariana Popa. 
"Principalele obiective din cadrul acestei mobilități au fost: creșterea utilizării tehnologiei moderne în matematică și științe ale naturii, implementarea metodelor, procedeelor și formelor de educație moderne în domeniul IT, precum și îmbunătățirea abilităților cognitive și analitice ale elevilor, prin prisma jocurilor educative bazate pe aplicațiile Learning Apps, Scratch, Thinglink, Power point și Kahoot", explică prof. Iris Sarchizian, directorul Școlii nr. 38.


Cazați la familii din Sibenik


Activitățile din cadrul școlii au alternat cu activitățile în aer liber, elevii 
s-au orientat folosind aplicații Google Maps și au folosit aplicații Virtual reality în muzeele vizitate. Hărțile interactive au dus la o căutare de comori naturale care s-a încheiat la Centrul de cercetări marine Ruðer Bo¹koviæ, unde elevii au descoperit viețuitoarele din Marea Adriatică, precum și impactul poluanților asupra faunei din zona estuarelor râului Krka. Beneficiarii proiectului au avut parte, de asemenea, de matematică aplicată în minunatul muzeu al bărcilor din localitatea Betina, precum și de biologie aplicată în spectaculoasa peșteră Vranjaèa în orașul Kotlenice, putând admira minunățiile naturii sculptate în stânci, stalacmitele și stalactitele.


În plus, această experiență a reprezentat pentru elevii constănțeni una deosebită și intensă, fiind găzduiți de familiile elevilor croați. Astfel, au putut lega prietenii pe viață, luând contact direct atât cu obiceiurile localnicilor, cât și cu imensa zestre culturală.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4156 secunde