Elevii Şcolii de Maiştri Militari a Forţelor Navale, pregătiți pentru depunerea jurământului

279
Elevii Şcolii de Maiştri Militari a Forţelor Navale, pregătiți pentru depunerea jurământului - eleviiscolii-1634654327.jpg

Articole de la același autor

Elevii de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au dus la îndeplinire luni, 18 octombrie, și cea de-a doua sesiune de trageri necesară pentru a putea depune jurământul militar, la sfârșitul acestei săptămâni.

Unul dintre tinerii care a trăit adrenalina pe aliniamentul de tragere este Dragoș Cercel. Dragoș are 19 ani și este absolvent al Liceului Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” din Medgidia. A ales cariera militară inspirat de faptul că mai mulți dintre prietenii săi, un pic mai vârstă decât el, au făcut deja această opțiune, iar argumentele lor l-au convins. Fiind dobrogean și trăind aproape de mare, Dragoș a optat pentru o carieră de maistru militar de marină și datorită faptului că navigația este un miraj seducător pentru mulți tineri aflați în căutarea aventurii.

La Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, Dragoș a optat pentru specialitatea Artilerie navală și antiaerienă, fiindcă, spune el, este pasionat de armament și își dorește să devină din ce în ce mai experimentat pe acest domeniu.

De altfel, de la înmânarea armamentului individual, tânărul a așteptat cu nerăbdare momentul în care își va ocupa locul pe aliniamentul de tragere și va fi față în față cu ținta. Pentru Dragoș Cercel, satisfacția atingerii cu glonțul a punctului ochit de pe țintă este o metaforă pentru atingerea unui obiectiv personal impus. Concepția sa implică determinare, concentrare, ambiție, dar și răbdare.

Dragoș e mândru de alegerea pe care a făcut-o, aceea de a se înscrie pentru o carieră de maistru militar de marină și privește cu entuziasm drumul parcurs până acum. Iar dacă cele două sesiuni de trageri i s-au părut interesante și palpitante, vineri, 22 octombrie, băiatul va avea de trecut un moment cu adevărat crucial în viața fiecărui militar. Va rosti jurământul militar în timp ce, de pe margine îl vor privi cei mai importanți oameni din viața lui: părinții. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4753 secunde