Elevii pot afla adevărul despre comunism de la deținuții politici

139
Elevii pot afla adevărul despre comunism de la deținuții politici - eleviipotafla-1424197028.jpg

Articole de la același autor

Școala Brâncovenească, Fundația Sfinții Închisorilor și Asociația ROST invită constănțenii sâmbătă, 7 martie, de la ora 18:30, la conferința "Cuvântul care mărturisește - memoria martirajului românesc".

Conferința va începe cu proiecția filmului "Poezia după gratii", un scurt documentar cu interviuri despre rolul și importanța poeziilor în timpul anilor de detenție politică din perioada comunistă.

În continuare, Demostene Andronescu (poet, fost deținut politic) va recita poezii din creația proprie din timpul detenției - din volumul recent reeditat "Peisaj lăuntric", și va vorbi despre geneza acestora.

În încheiere, Răzvan Codrescu (poet, traducător, publicist) va vorbi pe marginea noului său volum "Cartea mărturisitorilor", ce prezintă o serie de personalități exponențiale ale istoriei politice și culturale a dreptei românești.

Moderatorul evenimentului, care va fi găzduit în sala mică a Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța, va fi Claudiu Târziu, președintele Asociației ROST.

Accesul la eveniment este gratuit și constituie un bun prilej și pentru elevii pasionați de istorie să afle de la supraviețuitorii acelei perioade care au fost avatarurile vremii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 23 Septembrie 2014
Stire din Fun : În Rai, ca-n comunism
Marţi, 23 Septembrie 2014
Stire din Fun : Noapte de amor, în Caraibe
Pagina a fost generata in 0.7206 secunde