Elevii n-au primit merele promise pentru că n-am avut ministru al Agriculturii

276

Articole recomandate

Programul prin care elevii din clasele I-VIII pot primi gratuit mere nu a demarat încă, din cauză că proiectul de OUG realizat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) nu a fost semnat la timp și a expirat, au declarat reprezentanții MADR. Ministerul Agriculturii a refăcut proiectul de OUG și l-a postat marți pe site-ul instituției, iar dacă acesta va fi aprobat elevii ar primi merele gratuite în ultimele două-trei luni de școală. "Poate mai prindem câteva luni în care să putem da aceste mere elevilor, pentru că e păcat să nu o facem, fiind mulți bani care vin de la Comisia Europeană. Puteam să le dăm de la începutul anului școlar 2009-2010, însă nu am mai avut ministru care să semneze ordonanța, aceasta a expirat și a trebuit să o refacem", au explicat reprezentanții MADR.
Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, circa 1,7 milioane de elevi din clasele I-VIII ar trebui să beneficieze de acest program, iar limita valorii zilnice este 0,30 lei/măr. Elevii pot primi mere gratuit pentru o perioadă de maximum 100 zile de școlarizare
Consiliul Uniunii Europene a decis să aloce pentru implementarea Programului de distribuire gratuită a fructelor în școli, începând cu anul școlar 2009-2010, un ajutor comunitar de 90 milioane euro/an școlar pentru aprovizionarea instituțiilor de învățământ cu produse din sectorul legumelor și fructelor și pentru acoperirea costurilor de logistică.
Valoarea totală a programului în România, pentru anul școlar 2009-2010, este de 26,7 milioane lei, respectiv 6,68 milioane euro, și cuprinde totalul fondurilor reprezentând contravaloarea contribuțiilor financiare ale Comunității Europene de 19,9 milioane lei (4,9 milioane euro) și a co-finanțării publice din bugetul MADR în valoare de 6,7 milioane lei (1,69 milioane euro).
Acest program de încurajare a consumului de fructe în școli este implementat de către Consiliul Uniunii Europene începând cu anul școlar 2009 - 2010 și va dura până în anul 2013.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8082 secunde