Elevii Liceului Teoretic "Callatis" s-au școlit în Cipru

117
Elevii Liceului Teoretic

Articole de la același autor

În perioada 11 februarie-1 martie 2019, un grup format din 16 elevi ai Liceului Teoretic "Callatis" din Mangalia, însoțiți de directorul instituției, Iuliana Corina Mihalache și profesorii Vianora Avădănei și Gabriela Maria Popa, a efectuat o deplasare  în Cipru, la Paphos. 


Mobilitatea a fost prilejuită de participarea elevilor la proiectul Erasmus+, cu titlul "Analiști și programatori români formați pe piața europeană a muncii", din cadrul Programului Uniunii Europene pentru educație, formare profesională, tineret și sport 2014-2020, derulat prin Agenția națională pentru programe comunitare în Domeniul Educației și Formării profesionale din cadrul Ministerului Educației Naționale.


În timpul stagiului de pregătire profesională, elevii au avut posibilitatea să lucreze șase ore pe zi într-o  firmă cipriotă, perfecționându-și și îmbogățindu-și cunoștințele din domeniul informaticii. 


În timpul liber, copiii au participat la programe culturale, având posibilitatea să cunoască istoria și cultura Ciprului, dar, în același timp, au împărtășit din tradițiile și obiceiurile românești. Un exemplu în acest sens a fost sărbătoarea de 1 Martie, când, delegația română a oferit mărțișoare, explicând semnificația și istoria acestei tradiții.


Elevii Liceului Teoretic "Callatis" au fost foarte apreciați și lăudați pentru seriozitatea cu care si-au îndeplinit sarcinile de lucru, pentru nivelul de cunoștințe în domeniul informaticii, dar mai ales pentru creativitatea și entuziasmul  lor. La final, ei au primit certificate de recunoaștere a experienței și a competențelor și certificate Europass Mobility.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 09 Martie 2019
Stire din Cultură-Educație : Regizor român, mort la numai 36 de ani
Sâmbătă, 09 Martie 2019
Stire din Cultură-Educație : "Semnal M" aduce rock-ul la malul mării
Pagina a fost generata in 0.8892 secunde