Elevii Liceului Tehnologic "Gheorghe Duca" din Constanța, școliți în Italia

606
Elevii Liceului Tehnologic

Articole de la același autor

Zece elevi din clasa a XI-a A a Liceului Tehnologic "Gheorghe Duca" din Constanța au avut șansa de a face practică și de a se școli o scurtă perioadă de timp într-unul din liceele de profil din Italia. Elevii, care se pregătesc pentru calificarea profesională Tehnician operator tehnică de calcul, au fost cuprinși într-un program de mobilitate într-un liceu din localitatea Modena.


Elevii au efectuat stagiul de pregătire practică în cadrul Centrului de formare ISCOM Formazione, ce oferă cursuri pentru mai multe profile. De asemenea, oferă pregătire în formarea inițială, precum și posibilitatea de cercetare și experimentare. ISCOM Formazione oferă pregătire în domeniile electric, electronică, automatizări, mecanică, informatică, turism, management, bucătărie etc.
"Contactul cu echipa de profesioniști din cadrul companiei, munca în echipă, rezolvarea sarcinilor primite au condus la perfecționarea abilităților de comunicare ale participanților, le-au dezvoltat capacitatea de a utiliza limbajul specific de specialitate, de a realiza un dialog constructiv și relații de cooperare pe durata lucrărilor practice", explică directorul liceului, ing. prof. Elena Gogu, coordonatorul proiectului.
În plus, pe parcursul activităților elevii și-au îmbogățit considerabil nivelul de comunicare în limba engleză cu tutorele de stagiu, cu angajații firmei, fiind capabili să recepteze mesaje orale și scrise, ceea ce va spori șansele lor de angajare și de mobilitate pe piața europeană a muncii.


"Proiectul derulat Liceul Tehnologic «Gheorghe Duca» în perioada 2018 – 2019 are drept scop facilitarea tranziției de la școală la piața muncii prin participarea la stagii europene de pregătire practică în domeniul electronicii și automatizărilor. Din punct de vedere al competențelor profesionale, mobilitatea are ca efect dobândirea, dezvoltarea și îmbunătățirea cunoștințelor, abilităților și competențelor tehnice în calificarea profesională Tehnician operator tehnică de calcul și utilizarea Europass pentru găsirea unui loc de muncă în condițiile unei piețe a muncii concurențiale. Nivelul de calificare obținut în urma stagiului prin accesarea unor mijloace și echipamente ale tehnologiilor de vârf vor spori adaptabilitatea la cerințele unei economii în schimbare și integrarea într-un mediu performant, real de muncă", precizează prof. Mihaela Moșoiu, care i-a însoțit pe elevi în Italia.


Elevii și profesorii constănțeni au îmbinat utilul cu plăcutul și au profitat de excursia în Modena pentru a se familiariza cu istoria, cultura, tradițiile și obiceiurile Italiei. Ei au vizitat Modena și împrejurările acesteia, Veneția, Republica San Marino, Bologna, Verona, Ferrara, Firenze, Castelfranco.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2864 secunde