€ 4.7287
£ 5.3209
$ 4.1834

Mai multe ştiri online:

Elevii Liceului „Ovidius”, oratori de succes la Olimpiada „Tinerii dezbat”

Ştire online publicată Miercuri, 12 Iunie 2019. Autor: Madlena CĂLUGĂREANU
Elevii Liceului Teoretic „Ovidius” Constanța au participat, zilele trecute, la etapa județeană a Olimpiadei naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”, organizată de ISJ Constanța, în colaborare cu Prefectura Constanța. 


În competiție, au intrat echipa de avansați, îndrumată de Ramona Voiculeț, și echipa de începători, coordonată de Adina Holban. Evoluția remarcabilă a echipei de nivel avansat, alcătuită din elevii David Niculae, Iulia Enuc și Briana Deaconu, a fost foarte apreciată de toți cei prezenți. Echipa de începători, formată din elevii Aylin Amet, Andrei Mihail și Silviu Morcan, a intrat în finala mare și a obținut locul I, fapt care permite calificarea la etapa națională. 


Echipele care s-au înscris în concurs au folosit ca punct de plecare în dezbaterile academice moțiunile „Acest parlament consideră că votul obligatoriu ar crește calitatea democrației din România” și „Acest parlament consideră că ar trebui introduse amenzi pentru utilizatorii casnici care nu colectează selectiv deșeurile”. Aceste idei-ancoră aduc în prim-plan probleme ale societății contemporane și permit tinerilor să exerseze capacitatea de a analiza atât discursul adversarilor, cât și pe cel propriu, de  a gândi critic, original, de a convinge fără a renunța la spontaneitate. 


Etapa națională a concursului va avea loc la Piatra Neamț, în perioada 8-13 iulie. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7586 secunde