Elevii Liceului "Ovidius", premianți la concursul "Și eu voi fi întreprinzător!"

507

Articole de la același autor

Cei mai buni elevi la economie din întreaga țară s-au întrecut, ieri, la Liceul Teoretic "Ovidius", la faza regională a concursurilor de educație economică și antreprenorială pentru elevi. Competiția, organizată de Centrul de Resurse pentru Educație Economică Constanța și Liceul Teoretic "Ovidius" a reunit elevi din Bacău, Galați, Brăila, Iași și Constanța, îndrumați de cadre didactice dedicate muncii de diversificarea metodelor de dezvoltare a gândirii economice eficiente.

Pentru liceele de la care provin acești elevi, participarea la astfel de concursuri a devenit o tradiție, o componentă semnificativă a culturii lor organizaționale. În cadrul competiției, liceenii au participat la concursul "Gândesc economic, deci câștig", concurs de gândire economică, ce se adresează elevilor din ciclul superior al liceului, și la concursul "Și eu voi fi întreprinzător!", concurs de planuri de afaceri realizate de echipe de elevi de liceu.

Competițiile se adresează elevilor de liceu și încununează o etapă din efortul lor pentru formarea unui mod economic de gândire eficient și pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale. Pentru participanții direcți sau on-line la această fază, cât și pentru colegii acestora, participanți la fazele anterioare sau simpli spectatori, concursurile se constituie în stimulente semnificative pentru inițiativa antreprenorială, adică pentru ceea ce se dorește a fi unul din semnele distinctive ale generației tinere.

"Am urmărit permanent să corelăm activitățile de formare adresate cadrelor didactice (acesta fiind, în fapt, principalul obiect de activitate la înființarea organizației noastre - CREE Constanța) cu cele adresate elevilor noștri, dezvoltării spiritului lor competitiv și de inițiativă în domeniul vieții economice. Și, am reușit! De 13 ani, concursurile inițiate de noi și sprijinite constant de Liceul Teoretic «Ovidius», de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, se constituie în repere ale activităților extracurriculare cu un puternic impact formativ. Anul acesta, după 12 ediții desfășurate, concursurile au fost incluse în Calendarul Activităților Educative Regionale (CAER) al MEN, domeniul științific", a declarat prof. Victor Mihalașcu, directorul CREE Constanța.

Concursul "Gândesc economic, deci câștig" a fost câștigat de reprezentanta Liceului "Dimitrie Cantemir" din Iași, locurile al doilea și al treilea fiind obținute de elevi ai Liceului Teoretic "Ovidius" din Constanța.

Premiul cel mare al concursului "Și eu voi fi întreprinzător!" a fost câștigat de reprezentanți ai Liceului Teoretic "Ovidius" din Constanța, iar locurile al doilea și al treilea au fost obținute de elevi ai Colegiului Economic "Ion Ghica" din Brăila și ai Liceului Teoretic "Ovidius" din Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.522 secunde