Elevii Liceului "Ovidius" învață să devină antreprenori. Și au câștigat deja premii importante

657
Elevii Liceului

Articole de la același autor

Elevi din mai multe orașe s-au întrecut, week-endul trecut, la Constanța, la o nouă finală a concursurilor de educație economică și antrepre-norială. Evenimentul a fost organizat de Centrul de Resurse pentru Educație Economică Constanța și Liceul Teoretic "Ovidius" și a reunit două competiții interjudețene. Este vorba despre concursul de gândire economică, ce se adresează elevilor din ciclul superior al liceului - "Gândesc economic, deci câștig" și concursul de planuri de afaceri realizate de elevi de liceu - "Și eu voi fi întreprinzător!".

În acest an, la faza finală au participat elevi din județele Bacău, Brăila, Iași și Constanța, îndrumați de cadre didactice dedicate muncii de diversificare a metodelor de dezvoltare a gândirii economice eficiente. Pentru liceele de la care provin acești elevi participarea la astfel de concursuri a devenit o tradiție, o componentă semnificativă a culturii lor organizaționale.

Concursul se adresează elevilor de liceu și încununează o etapă din efortul lor pentru formarea unui mod economic de gândire eficient și pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale. Pentru participanții direcți, cât și pentru colegii acestora (participanți la fazele anterioare sau simpli spectatori) concursurile reprezintă stimulente semnificative pentru inițiativa antreprenorială, adică pentru ceea ce se dorește a fi unul din semnele distinctive ale generației tinere.

"Am urmărit permanent să corelăm activitățile de formare adresate cadrelor didactice (acesta fiind, în fapt, principalul obiect de activitate la înființarea organizației noastre) cu cele adresate elevilor noștri, dezvoltării spiritului lor competitiv și de inițiativă în domeniul vieții economice. Și, am reușit! De mai bine de un deceniu, concursurile inițiate de noi și sprijinite constant de Liceul Teoretic «Ovidius», de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, se constituie în repere ale activităților extracurriculare cu un puternic impact formativ", a declarat prof. Victor Mihalașcu, directorul CREE Constanța.

Concursul "Gândesc economic, deci câștig" a fost câștigat de către elevul Mihnea Cristea, de la Liceul Teoretic "Ovidius" Constanța, îndrumat de prof. Victor Mihalașcu, iar concursul "Și eu voi fi întreprinzător!" a fost câștigat, la egalitate, de echipa Colegiului Economic "Ion Ghica" Brăila, formată din elevii Cristian Berceanu și Valentina Nechifor, coordonați de prof. Elena Zemeili, respectiv de către echipa Liceului Teoretic "Ovidius" Constanța formată din elevii Bianca Cosma, Ege Ferat, Maria Ialangi, Anastasia Matei, Cosmina Mociu și Maria - Silvia Malaxa, prof. îndrumător Victor Mihalașcu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3107 secunde