Elevii Liceului "Ovidius" au câștigat marele premiu al competiției NASA Space Settlement Design Contest 2018

3861
1
Elevii Liceului

Articole de la același autor

Elevii Liceului Tereotic "Ovidius" Constanța au câștigat marele premiu al competiției NASA Space Settlement Design Contest 2018. Astfel, Liceul Teoretic "Ovidius" devine singurul liceu din lume care câștiga marele premiu de două ori în istoria competiției și premiul special pentru cea mai bună lucrare științifică "NSS Bruce M. Clark, Jr. Memorial Space Settlement Award" care se va decerna în cadrul conferinței internaționale care se va desfășura între 24 - 27 mai, la Los Angeles.


La competiția organizată de NASA au participat în jur de 10.000 de elevi din peste 20 de țări, cu aproximativ 2.500 de proiecte. Proiectul câștigător al marelui premiu se numește "Cicada" și a fost realizat de elevele Bianca Maria Cosma și Mihaela Constantinescu, sub coordonarea profesorului Cristinel Maga. De asemenea, proiectul individual "Exchange on Amasia", realizat de Adi Elif, a primit premiul întâi, iar proiectul "Antares", realizat de Alin Ilie, Rusandra Elena Maga, ambii de la Liceul "Ovidius", în colaborare cu Mihaela Cristiana Cășărică, de la Colegiul Naționale "Mircea cel Bătrân", coordonați de prof. Cristinel Maga, a primit premiul al treilea.


Elevii câștigători sunt invitați să participe laa 37-a Conferință anuală International Space Development Conference (ISDC), care se va desfășura în luna mai, în Los Angeles.


Comentează știrea

Pvidius
19 martie 2018
NASA

Felicitari! Din pacate Romania nu le poate oferi conditii de studiu si de dezvoltare profesionala. Ca si alti elevi premiati la olimpiade internationale si acestia vor stidia si apoi vor lucra in Europa de Vest sau SUA. Este meritul elevilor si al parintilor lor care i au sprijinit. Profesorul de la liceu i a indrumat, dar cu siguranta sunt multe ore de pregatire in particular.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5514 secunde