€ 4.756
£ 5.4872
$ 4.2421

Elevii Liceului „Nicolae Bălcescu“ din Medgidia, vizită la Strasbourg

Ştire online publicată Joi, 14 Martie 2019. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Echipa Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Medgidia a câștigat concursul „Euroscola“ și a participat, la finele lunii februarie, la Programul Euroscola de la Strasbourg.


Alături de alți 600 de elevi din cele 28 de țări europene, elevii Liceului Teoretic ,,Nicolae Bălcescu” din Medgidia au descoperit, într-un cadru dinamic și multilingv, procesul de luare a deciziilor din Parlamentul European, și-au prezentat liceul și țara și au dezbătut problemele majore ale Europei. Grupul de 24 elevi a fost însoțit de cei doi profesori coordonatori: prof. Elena Nechita și prof. Gina - Elena Șerban, precum și de inspectorul școlar pentru proiecte educaționale, prof. Geanina Zaharia.


„Probleme precum încălzirea globală, securitatea și drepturile omului, alegerile electorale, viitorul Europei, migrație și integrare, angajarea tinerilor au fost dezbătute în grupe internaționale iar rapoartele adoptate au fost prezentate în fața profesorilor și a oficialităților prezente în sala plenară a Parlamentului European. Activitatea s-a încheiat cu intonarea imnului european, moment emoționant după o zi deosebită pentru toți tinerii participanți în Programul Euroscola”, a declarat prof. Gina Elena Șerban.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
vineri, 19 aprilie Foto : A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța 3742 vizite, 0 comentarii A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța
Cultură-Educație
vineri, 19 aprilie Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1254 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
Economie
vineri, 19 aprilie Foto : Shipping-ul internațional declară  război corupției din porturile lumii 1106 vizite, 0 comentarii Shipping-ul internațional declară război corupției din porturile lumii
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7184 secunde