Elevii Liceului "Nicolae Bălcescu" din Medgidia, vizită la Strasbourg

312
Elevii Liceului

Articole de la același autor

Echipa Liceului Teoretic "Nicolae Bălcescu" din Medgidia a câștigat concursul "Euroscola" și a participat, la finele lunii februarie, la Programul Euroscola de la Strasbourg.


Alături de alți 600 de elevi din cele 28 de țări europene, elevii Liceului Teoretic ,,Nicolae Bălcescu" din Medgidia au descoperit, într-un cadru dinamic și multilingv, procesul de luare a deciziilor din Parlamentul European, și-au prezentat liceul și țara și au dezbătut problemele majore ale Europei. Grupul de 24 elevi a fost însoțit de cei doi profesori coordonatori: prof. Elena Nechita și prof. Gina - Elena Șerban, precum și de inspectorul școlar pentru proiecte educaționale, prof. Geanina Zaharia.


"Probleme precum încălzirea globală, securitatea și drepturile omului, alegerile electorale, viitorul Europei, migrație și integrare, angajarea tinerilor au fost dezbătute în grupe internaționale iar rapoartele adoptate au fost prezentate în fața profesorilor și a oficialităților prezente în sala plenară a Parlamentului European. Activitatea s-a încheiat cu intonarea imnului european, moment emoționant după o zi deosebită pentru toți tinerii participanți în Programul Euroscola", a declarat prof. Gina Elena Șerban.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5445 secunde