Elevii Liceului Internațional de Informatică, medaliați la matematică și informatică

445

Articole de la același autor

Elevii Liceului Teoretic Internațional de Informatică au demonstrat, încă o dată, că excelează în domeniul matematicii, întorcându-se acasă de la Olimpiada Națională cu două premii I, trei mențiuni MEN și cele mai valoroase medalii, de aur și argint. 


La nivelul clasei a IX-a, Edis Memiș a obținut marele premiu I cu medalie de aur, adolescentul calificându-se și la Olimpiada de Informatică. În acest fel, el le-a demonstrat tuturor că pasiunea pentru matematică și informatică merg mână în mână. Edis s-a calificat, de asemenea, și în cadrul lotului național de matematică și astfel, pentru el, competițiile nu s-au terminat în acest an școlar, urmează etapele internaționale. Un rezultat extraordinar a obținut și Radu Zevri, clasa a XI-a, care, de asemenea, a obținut premiul I cu medalie de aur, dar el a atins și performanța de a obține nota maximă din matematică - punctajul de 28 de puncte, unde toate cele patru subiecte au fost rezolvate perfect. Tânărul a obținut nota aceasta atât în etapa locală, cât și județeană și națională.


Perfecțiunea în matematică nu este ușoară, dar pentru Radu este rezultatul unei munci de mai bine de șase ani și al unei pasiuni de-o viață. 


Sorina Andrei, clasa a X-a, Andrei Bâra, clasa a XI-a, și Tiberiu Corcescu, clasa a XI-a, toți trei participanți la Olimpiada Națională de matematică în fiecare an, au obținut câte o mențiune MEN, cu medalie de argint. Elevii au fost pregătiți de către prof. Cristina Văcărescu și Mihai Bogdan, care sunt foarte mândri de munca și rezultatele elevilor lor. 


În același timp cu Olimpiada de Matematică s-a desfășurat și Olimpiada Națională de Informatică, unde s-au reunit cei mai buni informaticieni ai României. Printre ei, s-au regăsit alți elevi ai Liceului Teoretic Internațional de Informatică. 


Este vorba despre Arif Ozturk, clasa a XI-a, care a obținut o mențiune MEN și medalie de aur, clasându-se al VI-lea la nivel național pe segmentul lui de vârstă. Alături de el, a fost Andreas Casapu, clasa a XI-a, care a obținut medalia de bronz, și Mihnea Gafton, clasa a XII-a, care a obținut medalia de argint. Cei trei au fost prezenți la Olimpiada Națională de Informatică în fiecare an. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4099 secunde