Elevii Liceului "Călinescu" învață limba chineză

442
Elevii Liceului

Articole de la același autor

Începând cu 1 noiembrie 2014, la Liceul Teoretic "George Călinescu" din Constanța se studiază limba chineză. Elevii instituției, cunoscută pentru predarea limbilor străine la standarde înalte, au acum posibilitatea să învețe această limbă, opțional, pe grupe, în regim de o oră pe săptămână. Până acum, s-au înființat trei grupe, una pentru gimnaziu și două pentru liceu, iar numărul cererilor este în creștere.

Această oportunitate se datorează colaborării dintre Liceul Teoretic "George Călinescu" din Constanța și Clasa "Confucius" din cadrul Universității "Ovidius" Constanța. Din 2005, Republica Populară Chineză a creat Institutele și Clasele "Confucius" care au ca scop cunoașterea limbii și culturii chineze peste hotare. În prezent, există peste 350 de Institute și 250 de Clase "Confucius" în întreaga lume. În baza acestei colaborări, un profesor nativ din țara lui Confucius predă elevilor români de la "Călinescu". La finalul unui an de studiu, aceștia au posibilitatea să obțină, în urma unui examen, atestatul de cunoaștere a limbii chineze, cu recunoaștere internațională, eliberat de Universitatea din Beijing, precum și să opteze pentru un sejur de studiu în China.

"Cred că implicarea într-o astfel de activitate extrașcolară vine să completeze zestrea de limbi străine pe care elevii noștri o dobândesc la Liceul Teoretic «George Călinescu» Constanța. Într-o lume din ce în ce mai mobilă, cu o piață a muncii din ce în ce mai deschisă și mai diversificată, a învăța chineza înseamnă a înțelege pe deplin mersul societății, al economiei. Este, de asemenea, un prilej de a cunoaște mai multe despre o civilizație de cinci ori milenară, civilizația chineză", a declarat prof. Elena Crăcea, directorul liceului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3203 secunde