Elevii din Poarta Albă au sărbătorit "Unirea-n cuget și simțiri"

340

Articole recomandate

Micuții elevi de la Școala generală nr.1 din Poarta Albă au demonstrat că știu ce înseamnă să fii român, marcând cu mult succes Ziua Națională. Și cum 1 Decembrie este zi liberă și nu se face școală, elevii de clasele primare au făcut încă de vineri un adevărat spectacol cu această temă, presărat cu momente artistice, literare sau adevărate lecții de istorie.

Sub privirea și coordonarea directorului Florentina Mangri, elevii au recitat poezii, cântecele și au pus în scenă diferite montaje literar artistice, toate având aceeași tematică - Ziua Națională a României, "Unirea-n Cuget și Simțiri".

Ca de fiecare dată, elevii de la clasele I-IV s-au autodepășit, reușind ca timp de două ceasuri să dea viață și culoarea Căminului Cultural unde s-au desfășurat activitățile. Toți copiii au venit frumos îmbrăcați în costume populare, înarmați cu stegulețe și ecusoane tricolore confecționate chiar de ei. Cei mai talentați la desen au realizat diferite planșe reproducând vechi scene ale marii Uniri sau pur și simplu viziunea lor asupra acestui eveniment. La final, pe scena căminului cultural, elevii au fost răsplătiți de cadrele didactice și părinți cu multe aplauze și diplome aniversare.

"Este datoria fiecărui român de a cinsti această zi, de a-și aminti că este român. Iar elevii trebuie să conștientizeze importanța evenimentelor istorice de la 1 Decembrie 1918, să redescopere și să cultive sentimentul patriotic. Scopul acestui eveniment organizat de școala noastră este cunoașterea însemnătății zilei de 1 Decembrie 1918 și ale consecințelor actelor istorice înfăptuite atunci asupra poporului român", a declarat directorul școlii Florentina Mangri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015
Stire din Politică-Administrație : CUPA "1 DECEMBRIE" la ȘAH, azi
Pagina a fost generata in 1.5746 secunde