Elevii din Murfatlar învață un alt stil de viață

160

Articole de la același autor

Din dorința de a oferi copiilor prilejul să descopere un stil de viață sănătos prin practicarea regulată de activități sportive, la Școala Gimnazială "Adrian V. Rădulescu" din Murfatlar, a luat startul seria de lecții cu tema "Stil de viață activ", din care vor face parte demonstrații de gimnastică, aerobic, fitness și arte mar-țiale realizate cu invitați care practică aceste sporturi. 


Prima lecție, interactivă și informativă, "Minte sănătoasă în corp sănătos", l-a avut ca invitat pe prof. de arte marțiale Ștefan Ghițulescu. Acesta practică sportul din copilărie, având și rezultate la competiții de nivel național. Copiii au pus multe întrebări legate de practicarea artelor marțiale și s-au simțit apreciați pentru efortul lor de a descoperi un sport nou, care asigură o viață echilibrată ce spune NU violenței fizice. 


A doua lecție, cu caracter demonstrativ, a presupus descrierea acestui sport, principiile după care se ghidează, precum și echipamentul necesar. Sensei Ștefan Ghițulescu i-a învățat primii pași în practicarea karatelor, stilul ashihara, mișcări și tipuri de salut. 


La final, elevilor le-a fost prezentat Codul practicantului de ashihara: "Abține-te de la comportament violent, cultivă-ți spiritul de perseverență, fii cinstit și sincer, străduiește-te să-ți modelezi propriul caracter în scop benefic și, prin exigență și muncă, vei ajunge la perfecțiune!".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 03 Octombrie 2015
Stire din Eveniment : Tânăr dat  în urmărire națională
Pagina a fost generata in 0.3365 secunde