Elevii din Constanța învață să mănânce sănătos

190
Elevii din Constanța învață să mănânce sănătos - eleviidinconstanta-1559073688.jpg

Articole de la același autor

Elevii din municipiul și județul Constanța au avut șansa să învețe să gătească și să mănânce sănătos chiar de la un bucătar renumit. Pentru al șaptelea an consecutiv, Selgros Cash&Carry România, împreună cu chef Cezar Munteanu, a adus la Constanța programul "Sănătatea începe din farfurie", prin care introduce educația gastronomică în școli, promovând obiceiuri de mâncat sănătoase în rândul copiilor. 


Săptămâna trecută, chef Cezar și prietenii săi au gătit împreună cu elevii de la Școala Gimnazială nr. 2 "Poet Ovidiu" din Constanța, precum și cu cei de la Școala Gimnazială nr. 1 din comuna Valu lui Traian. În total, aproximativ 10.000 de elevi din clasa pregătitoare până în clasa a IV-a din toată țara s-au înscris anul acesta în program. Copiii au învățat astfel să cunoască alimentele și produsele naturale și să aleagă conștient o dietă mai sănătoasă. Egida programului este "Copiii sănătoși de astăzi sunt adulții sănătoși de mâine". 


A doua etapă a programului se desfășoară sub forma unui concurs între școlile participante. În fiecare an, este aleasă o clasă câștigătoare dintre toate cele înscrise în program. Clasele care doresc să participe la concurs vor organiza și desfășura o activitate care să reflecte promovarea unui stil de viață sănătos. 


Premiul oferit constă într-o tabără gratuită, organizată pe durata vacanței de vară. Timp de o săptămână, copiii vor fi cazați într-o pensiune din apropierea Brașovului, unde vor găti alături de chef Cezar Munteanu, vor lua parte la diverse activități sportive și culinare și se vor distra alături de echipa "Sănătatea Începe Din Farfurie". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7578 secunde