Elevii din Constanţa ies în stradă. Cer transport gratuit pentru şcolari

336
Elevii din Constanţa ies în stradă. Cer transport gratuit pentru şcolari - transportgratuit1599068410-1614953394.jpg


Membrii Asociației Elevilor din Constanța și ai Asociației Elevilor din București și Ilfov vor fi prezenți, astăzi, în fața Ministerului Educației până la finalizarea programului funcționarilor Ministerului pentru a protesta împotriva Ordonanței de Urgență care va bloca transportul elevilor.


Protestul vine ca urmare a publicării proiectului Ordonanţei de Urgenţă ce prevede modificarea Legii Educaţiei în aşa fel încât dreptul elevilor la transport judeţean gratuit să fie eliminat, fiind înlocuit cu decontul navetei.
„De opt ani de zile sunt aceleași discuții, ne-am săturat! După ce am reușit să avem o lege foarte bună care prevede transportul gratuit pentru elevi, Guvernul vrea să o schimbe. Scopul Guvernului în aceste momente este de a pune interesele transporturilor pe primul loc, uitând de elevii aflați în nevoie și care au nevoie de măsuri clare pentru a avea acces la educație. Legea trebuie aplicată și orice tentativă de amânare a acestui lucru arată că nepăsarea față de elevi a ajuns la cote maxime. Se pare că în fiecare an, decidenții vin cu o nouă variantă prin care să se scutească de la respectarea și punerea în aplicare a legii. De ani de zile suntem bătaia de joc a Guvernului. După ce că în perioada pandemiei statul nu ați fost în stare să asigurați accesul la educație, acum când elevii pot merge fizic la școala să recupereze o parte din materie, îi obligați să facă eforturi financiare uriașe sau chiar să stea acasă și să nu mai meargă la cursuri. Este deja destul de clar că și acest Guvern urăște elevii și studenții și îi vrea condamnați la sărăcie”, este de părere Sabina Andreea Spătariu, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.4622 secunde