Elevii din Cernavodă, alături în bănci de colegii francezi

515
Elevii  din Cernavodă, alături în bănci  de colegii francezi - eleviidincernavoda-1485268445.jpg

Articole de la același autor

Zece elevi din clase diferite, din cadrul Liceului Teoretic "Anghel Saligny" din Cernavodă, împreună cu profesor de limba franceză, Giovana Dincă, au participat la un proiect de schimb de experiență cu Liceul La Joliverie din Saint-Sebastien-sur-Loire, din apropierea orașului Nantes din Franța.

Elevii au avut posibilitatea să participe la cursuri alături de elevii francezi, descoperind astfel nu doar cultura franceză, ci și un sistem de învățământ destul de diferit de cel din România. Elevii români au participat la o conferință  internațională pe tema "Mobilități europene" și au susținut piesa de teatru "Je veux avoir la paix", ce aparține scriitorului canadian Luc Boulanger, ridicând publicul francez în picioare.

"A fost o experiență de neuitat atât pentru elevii români, cât și pentru cei de la Liceul La Joliverie, o experiență care le va rămâne în suflet întreaga viață. Acest proiect a putut fi realizat cu sprijinul Primăriei orașului Saint-Sebastien-sur-Loire, cu care este înfrățit orașul Cernavodă, Asociației de Înfrățire din Saint-Sebastien-sur-Loire și al Primăriei orașului Cernavodă. Felicitări doamnei profesor Giovana Dincă și elevilor participanți, care au promovat imaginea școlii și a României în Franța", a declarat prof. Cristina Herghiligiu, directorul liceului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 26 Noiembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : 35 de ani de muzică corală la Cernavodă
Pagina a fost generata in 0.5006 secunde