Elevii de la "Madgearu" se specializează în turism, în Franța

306

Articole de la același autor

Liceul Tehnologic "Virgil Madgearu" din Constanța a găzduit, zilele trecute, prima întâlnire din cadrul proiectul "Întâlnirile franco-române ale turismului. Învățarea limbilor străine și formarea în meseriile turismului: un sector în plină schimbare".

Principalul subiect al dezbaterilor a fost identificarea celor mai eficiente modalități de organizare și desfășurare a activităților specifice domeniului de alimentație publică și turism.

În urma participării directorului Camelia Isabela Marcu la vizita de studiu de la Lyon, în luna martie 2017, alături de alți directori din 18 licee din țară cu profil turistic, Liceul Tehnologic "Virgil Madgearu" a fost selectat în proiect, iar în următorii doi ani, mai mulți elevi și profesori vor participa la stagii de pregătire la Liceul Hotelier Restaurant Montpellier din Franța.

"Autoritățile locale din Constanța și-au declarat sprijinul pentru derularea proiectului. Fiecare liceu, parte a acestui proiect, va participa cu câte două clase, la un stagiu de pregătire practică și teoretică, timp de trei săptămâni, cu o serie de acțiuni dezvoltate cu scopul de a întări atractivitatea unităților de învățământ și calitatea formărilor oferite elevilor. Este o oportunitate mare pentru elevii Liceului Tehnologic «Virgil Madgearu» din Constanța să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare în limba franceză și să dobândească competențe profesionale, să-și însușească deprinderea de a relaționa verbal, nonverbal și paraverbal, trăind alături de elevii francezi într-un mediu cultural diferit, cu un obiectiv comun și anume formarea profesională în meseriile turismului", explică directorul liceului, prof. Camelia Isabela Marcu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0775 secunde