€ 4.7584
£ 5.4956
$ 4.2306

Mai multe ştiri online:

Elevii de la Liceul „Lucian Blaga“ învață să își cinstească eroii

Ştire online publicată Luni, 10 Decembrie 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Elevii Liceului Teoretic „Lucian Blaga” au participat, săptămâna trecută, la un concurs de religie intitulat „De la Sf. Andrei la Sf. Nicolae - Creștinarea spațiului dobrogean”, coordonat de prof. Nicoleta Măldăianu și prof. Iuliana Voicu. Activitatea face parte din proiectul interdisciplinar „Cunoscând istoria, ne cinstim eroii”.

Astfel, echipele formate din câte cinci elevi de la clasele a V-a și a VI-a au susținut o mulțime de probe. Spre exemplu, ei au participat la proba scrisă de cunoștințe despre Sf. Apostol Andrei și Sf. Nicolae, ocrotitorul copiilor, la o probă orală de cunoștințe cu întrebări-fulger, o probă de creație (realizarea unei poezii din cinci versuri, pornind de la trei cuvinte-cheie), iar la final, prezentarea proiectelor realizate, în prealabil, de fiecare echipă.

„Copiii au fost documentați în legătură cu tradițiile populare de Sfântul Andrei și cu minunile Sfântului Nicolae. Foarte iubit de copii, Sfântul Nicolae este cunoscut ca aducător de daruri sau de nuielușe. La primul sinod ecumenic ținut la Niceea, în anul 325, acesta a fost recunoscut drept un mare apărător al ortodoxiei. Sinodul a condamnat erezia lui Arie, conform căreia Iisus Hristos nu este Fiul lui Dumnezeu, ci doar un om cu puteri supranaturale. Sfântul, îngrijorat de o posibilă ruptură care putea avea loc în Biserică, i-a dat ereticului Arie o palmă. Astfel, de la palma Sfântului Nicolae a rămas obiceiul ca, pe 6 decembrie, cei neascultători să fie loviți cu o joardă, în semn de avertisment. Tot tradiția spune că nuielușa cu care este lovit neascultătorul trebuie să fie de măr, iar dacă aceasta, pusă în apă, va înflori până la Nașterea Domnului (Crăciun), înseamnă că sfântul «a mijlocit» iertarea celui care a fost lovit”, a declarat directorul unității de învățământ, Elisabeta Ana Iuliana Linea.

La final, toți copiii care au participat la concurs au primit portocale, covrigi, iconițe, diplome.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
vineri, 19 aprilie Foto : A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța 3576 vizite, 0 comentarii A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța
Eveniment
miercuri, 17 aprilie Foto : UPDATE - Mașină răsturnată, în stațiunea Mamaia 2919 vizite, 0 comentarii UPDATE - Mașină răsturnată, în stațiunea Mamaia
Cultură-Educație
vineri, 19 aprilie Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1245 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
Sport
miercuri, 17 aprilie Foto : Astăzi, HCDS - CSM București.  "Se poate deschide drumul către finală!" 921 vizite, 0 comentarii Astăzi, HCDS - CSM București. "Se poate deschide drumul către finală!"
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.797 secunde