Elevii de-a VIII-a se pregătesc de simularea Evaluării Naționale

86
Elevii de-a VIII-a se pregătesc de simularea Evaluării Naționale - bacbacalaureatprobaexamen1362956-1424427662.jpg

Articole recomandate

La nivelul județului Constanța, 6.572 de elevi de clasa a VIII-a pot participa la simulările de la Evaluarea Națională 2015. Potrivit calendarului, luni, 23 februarie a.c., va avea loc simularea probei de Limba și literatura română, din cadrul Evaluării Naționale, urmând ca marți, 24 februarie, să se desfășoare proba scrisă la Matematică. 


Probele scrise încep la ora 09.00 și durează două ore, iar accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfășoară probele scrise.

Camerele de supraveghere video vor funcționa atât în sălile de clasă din unitățile de învățământ în care se desfășoară probele pentru Evaluarea națională, cât și în sălile în care se descarcă și se multiplică subiectele, precum și în sălile în care se preiau și se depozitează lucrările scrise.


Lucrările scrise vor fi evaluate de către profesorii din unitatea de învățământ în care se desfășoară simulările naționale. Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori, din care un profesor care predă la clasă.


Rezultatele vor fi afișate pe 6 martie a.c. și nu se contestă. Ele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.


Simularea Evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a are drept scop familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale, respectiv optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 11 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 0.5703 secunde