Elevii constănțeni vor să învețe, dar nu au calculatoare

461
Elevii constănțeni vor să învețe, dar nu au calculatoare - elevisursathebalancesmallbusines-1585323646.jpg

Articole de la același autor

Începând de luna aceasta, din cauza pandemiei de coronavirus, copiii au început să învețe de acasă, iar profesorii le predau lecțiile on-line. Problema este că încă există copii, atât în mediul rural, cât și în urban care, fie nu au niciun fel de dispozitiv la care să se conecteze pentru a lua legătura cu restul clasei, fie nu au semnal. Desigur, problema a fost analizată de către autoritățile competente, care s-au gândit să acorde un ajutor financiar în vederea achiziționării de calculatoare acelor elevi și studenți cu posibilități materiale reduse.

În acest sens, Asociația Elevilor din Constanța (AEC) trage un semnal de alarmă privind proiectul de hotărâre de Guvern pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziționării de calculatoare. "Marți, 26 martie, a fost publicat un proiect de hotărâre de Guvern prin care în urma unei cereri depuse, elevii și studenții pot beneficia de un bon valoric pe care să-l folosească pentru achiziționarea de dispozitive care să le permită accesul la platformele de e-learning. Calendarul proiectului stabilește perioada de achiziție a calculatoarelor ca fiind între 27 iulie și 14 august, urmând ca dispozitivele să ajungă mult mai târziu la elevi și studenți, în condițiile în care problema accesului la educație este una ce necesită o rezolvare imediată. Autoritățile ignoră în continuare nevoile reale ale elevilor, elevii din mediul rural și cei proveniți din familiile cu posibilități materiale reduse. După ce soluțiile pentru aceștia au întârziat să apară, decidenții vin cu o propunere care nu rezolvă problema, ci doar o amână. Solicităm guvernanților să ia măsuri urgente pentru a rezolva problema și pentru a garanta dreptul la învățătură tuturor elevilor din România, astfel încât procesul de învățare să nu se oprească și să ne aflăm în imposibilitatea de a încheia anul școlar", spun elevii de la malul mării.

Ei susțin că dacă vor aștepta până la sfârșitul verii ca aceste dispozitive să intre în posesia elevilor, acest an școlar va fi compromis. Tinerii sunt de părere că, ideea platformelor de învățare online este să îi țină conectați în timp real cu cadrele didactice.

"Care mai este folosul calculatoarelor în luna august, dacă noi trebuie să continuăm procesul de învățare acum, fix pentru a nu fi nevoiți să recuperăm foarte mult la vară. Autoritățile trebuie să facă o achiziție directă de urgență, astfel încât în cel mai scurt timp toți elevii și toate cadrele didactice să poată lucra împreună. Datele și numerele trebuie să existe deja, deci măsurile trebuie luate acum, pentru a ne asigura că viitorul academic nu ne este compromis", a declarat președintele AEC, Andreea Sabina Spătariu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4557 secunde