Elevii constănțeni sunt așteptați la Festivalul Național de Teatru Școlar "Zâmbet de copil"

1425
Elevii constănțeni sunt așteptați la Festivalul Național de Teatru Școlar
La ediția de anul trecut a acestui festival ce se desfășoară la Brașov, trupa "Iulia Hașdeu" de la Școala nr. 12 "B.P. Hașdeu" din Constanța, coordonată de pătimașul prof. Valentin Sgarcea, a obținut marele trofeu, cu o adaptare după schița "Petițiune" de I.L. Caragiale.
Motiv întemeiat pentru organizatoarea celei de-a treia ediții, prof. Marcela Doina Ungureanu, să contacteze ziarul "Cuget Liber", prezent la succesul școlarilor constănțeni din 2009, și să ne roage să aducem la cunoștința tuturor copiilor talentați ai județului Constanța și, bineînțeles, a profesorilor lor. "Știu că acolo sunt niște copii extraordinar de talentați și de aceea îi așteptăm cu mult drag", ne-a declarat prof. Ungureanu.
Anul acesta, Festivalul Național de Teatru Școlar "Zâmbet de copil" se va desfășura duminică, 23 mai, de la ora 9,00, la sala teatrului "Sică Alexandrescu", la Brașov, și sunt invitate să se înscrie trupe din județele Constanța, Sibiu, Argeș și Alba.
Concursul este destinat elevilor din clasele a V-a – a VIII-a, pieselor înscrise în concurs solicitându-li-se să aibă un conținut moral, educativ, cu un limbaj si comportament decent. Durata piesei trebuie să nu depășească 15 minute, depășirea timpului fiind penalizată. Taxa de înscriere este de 50 lei și se face pe baza fișei de înscriere, însoțită de lista distribuției și lista necesarului pentru decorul piesei, care va fi trimisă, până la 15 mai 2010, la una din adresele: prin poștă: prof. Marcela Doina Ungureanu, Școala Generală nr. 2 Brașov, b-dul Ștefan cel Mare nr. 15, județul Brașov, cod poștal 500356; fax: 0268-328.371. Sau online, prin e-mail: scgen2bv @yahoo.com sau e-mail: [email protected] (prof. Sabina Radu)
Eventualele modificări privind data și locul desfășurării festivalului vor fi anunțate în timp util. Pentru confirmarea înscrierii și pentru alte informații puteți lua legătura cu Marcela Doina Ungureanu la telefon 0727/741.042.
***
De dragul succesului de anul trecut, reamintim distribuția scenetei "Dansul hârtiilor", adaptare după schița "Petițiune" de I.L. Caragiale, în regia prof. Valentin Sgarcea - ce a urcat pe scena Teatrului "Sică Alexandrescu" din Brașov: Bogdan Anti (Funcționar I), Cosmin Giurgea (Funcționar II), Iulian Cenușe (Petiționar I), Răzvan Cojocaru (Petiționar II), Valentin Dospinescu (Băiatul), Anamaria Polifon (Fata din vis I), Patricia Prăjișteanu (Fata din vis II), Tiberiu Oprea și Bianca Mârșu (câini comunitari), Iulia Tucă (O damă-mesager). Regizor tehnic și recuziter: Radu Iordan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.713 secunde