Elevii constănţeni solicită prefectului să îl amendeze pe preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Lupu

146
Elevii constănţeni solicită prefectului să îl amendeze pe preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Lupu - eleviicer-1632315383.jpg

Articole de la același autor

Asociația Elevilor din Constanța solicită prefectului Silviu-Iulian Coșa să îl amendeze pe președintele Consiliului Județean Constanța pentru neîncheierea contractelor de serviciu public.

Miercuri, 22 iunie, Asociația Elevilor din Constanța a transmis o adresă către Instituția Prefectului din Județul Constanța prin care îi solicită prefectului să îl amendeze pe președintele CJC, Mihai Lupu, pentru nepunerea în aplicare a HCJ 20/2021, refuzând să încheie contractele de serviciu public.

Potrivit reprezentanţilor elevilor, lipsa încheierii contractelor de serviciu public afectează şcolarii, fiind imposibilă subvenționarea operatorilor fără contractele de serviciu, astfel ducându-se la blocarea accesului elevilor la transport gratuit. Codul administrativ prevede atribuția Prefectului de a aplica amenzi pentru „nepunerea în aplicare, cu rea-credință, a hotărârilor consiliului județean de către președintele consiliului județean”.

“Contractele de serviciu public trebuiau încheiate de luni bune, însă încheierea a fost amânată fără vreo justificare din partea Consiliului Județean Constanța. Există un HCJ adoptat în ianuarie, care nu a fost pus în aplicare. Elevii trebuie să beneficieze de transport gratuit, iar ignoranța CJC-ului trebuie să se oprească. Am câștigat un proces, instanța a spus că elevii trebuie să aibă transport gratuit, avem motivarea instanței, iar din acest moment, orice scuză găsită este invalidă. Orice autoritate publică care decide să stea și să privească cum justiția, statul de drept, și drepturile elevilor sunt încălcate devine complice, iar în acest sens, sper ca domnul prefect să își îndeplinească datoria”, a declarat Ariana Dudună, președintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4925 secunde