Elevii constănțeni, provocați la Olimpiada de Creativitate Științifică

348
Elevii constănțeni, provocați la Olimpiada de Creativitate Științifică - eleviiconstanteniprovocati-1560373708.jpg

Articole de la același autor

Elevii de gimnaziu și cei de liceu sunt provocați, zilele acestea, să-și pună imaginația la contribuție. Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în parteneriat cu Universitatea Maritimă din Constanța, organizează, astăzi, etapa județeană a Olimpiadei de Creativitate Științifică. Concursul se desfășoară începând cu ora 10.00, la Universitatea Maritimă din Constanța. 
Olimpiada de creativitate științifică este deschisă elevilor din clasele a V-a - a XII-a sau a XIII-a, de la toate formele de învățământ, zi, seral, cu frecvență redusă, din învățământul de stat și particular, teoretic, tehnologic sau vocațional. Participarea la olimpiadă se desfășoară în echipe de doi, trei elevi, pe două categorii de vârstă, coordonate de un profesor.
Elevii înscriși participă la mai multe secțiuni tematice. Astfel, la secțiunea Științe fundamentale, sunt incluse lucrări din domenii precum biologie, chimie, geografie, fizică, astronomie, managementul mediului și al ecosistemelor, matematică aplicată sau domenii interdisciplinare ale științelor respective. Secțiunea Științe aplicate include lucrări din domenii ca inginerie mecanică, energetică și termotehnică, electrotehnică și electronică, echipamente și tehnologii de măsurare sau monitorizare, reciclare, economie, etc., iar secțiunea Aplicații practice - Tehnologia informației include lucrări din domenii ca știința calculatorului, algoritmi, inteligență artificială, Internet și comunicare, aplicații software, etc.. De asemenea, la secțiunea Robotică, vor fi prezentate lucrări din domenii ca sisteme automate, sisteme autonome sau controlabile de la distanță ce îmbină parte mecanică, electrică, electronică și informatică.


Elevii vor participa în concurs cu un proiect sau un studiu din domeniul științific, tehnic, al inovării sau al inventicii, care încearcă să rezolve sau să explice o problemă a societății. 


"Criteriile de jurizare vor ține cont de activitatea propriu zisă a tinerilor din echipă în proiectul prezentat, respectarea rigurozității științifice sau matematice specifice vârstei și categoriei, de importanța și relevanța proiectului în domeniu, nivelul de aprofundare al temei, de nivelul de noutate al proiectului prezentat, dar și de designul standului, structurarea posterului și activitatea elevilor în scopul atingerii obiectivelor proiectului", precizează reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța.


Olimpiada de Creativitate Științifică este organizată de Ministerul Educației Naționale în colaborare cu universități din România, societăți științifice și organizații profesionale cu rezultate deosebite în domeniul creativității științifice, al  inventicii și inovării.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4074 secunde