Mai multe ştiri online:

Elevii constănțeni pot câștiga 10.000 lei pentru proiecte dedicate comunității

Ştire online publicată Sâmbătă, 09 Iunie 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
După ce au învățat cum să folosească în siguranță gazul și electricitatea, 300 de elevi constănțeni pot câștiga 10.000 de lei pentru proiecte în sprijinul comunității. Elevii de clasa a IV-a, care au participat în programul „Întâlnire cu energia”, pot înscrie, până pe 15 iunie, proiecte ce vizează folosirea eficientă a resurselor de energie, economia de energie sau protecția mediului înconjurător.

Concursul numit „Câștigă cu Metano și Electro” este parte din programul derulat de ENGIE România, în parteneriat cu Asociația Hands Across România și Ministerul Educației Naționale, prin care 2.500 de elevi învață despre tipurile de energie, parcursul gazului natural de la extracție până acasă, economia de energie și utilizarea în siguranță a gazului natural și a energiei electrice, insistând pe partea de prevenire a accidentelor.

Prin intermediul a două lecții interactive, cei mici au luat parte la aventurile fantastice ale lui Metano, o moleculă de gaz creată chiar de către o elevă, participantă la prima ediție a programului, în 2007. De curând, odată cu intrarea companiei ca furnizor pe piața de electricitate, Metano și-a făcut un nou prieten - Electro.

Programul „Întâlnire cu energia” va ajunge la 2.500 de elevi din 75 de școli din județele București și județele Constanța, Argeș, Buzău, Iași, Sibiu, Călărași și Ialomița. „Întâlnire cu energia”, aflat la ediția a XII-a, este parte din platforma de responsabilitate socială a companiei și ilustrează preocuparea constantă pentru educație. Lansat în 2007 și derulat în fiecare an în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, programul s-a adresat unui număr de peste 35.000 de elevi de clasa a IV-a, din toate județele din sudul țării. Aproximativ 150 de voluntari, angajați ai companiei, s-au implicat până acum în acest program, investind peste 3.000 de ore de voluntariat.

Regulamentul concursului „Câștigă cu Metano și Electro” se poate regăsi pe website-ul Asociației Hands Across România.

Asociația Hands Across România (HAR) este o organizație non-guvernamentală, membră a Alianței pentru Sănătate din România și care acționează ca un „hub” între societatea civilă și instituțiile guvernamentale și/sau sectorul privat. Organizație cu caracter apolitic, non-profit, non-discriminatoriu pe criterii sociale, religioase, sexuale, etnice, de naționalitate sau filosofice, HAR a fost înființată în 2005 ca urmare a participării membrilor fondatori la un schimb de voluntariat european în cadrul unui proiect de prevenire a traficului de persoane în România. În prezent, asociația implementează proiecte menite să aducă o valoare adăugată serviciilor sociale, culturale și educaționale, contribuind în mod semnificativ la dezvoltarea sustenabilă a comunităților în care activează.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8576 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4037 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2960 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7445 secunde