€ 4.7612
£ 5.3976
$ 4.256

Mai multe ştiri online:

Elevii constănțeni, la un pas de a obține gratuitate pe autobuzele RATC

Ştire online publicată Vineri, 25 August 2017. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Consiliul Județean al Elevilor militează pentru gratuitate la abonamentele RATC pentru toți elevii. Avantajele adoptării unei astfel de măsuri sunt multiple.

„În primul rând, familiile elevilor nu vor mai fi nevoite să suporte cheltuieli financiare suplimentare pentru satisfacerea nevoilor educaționale ale acestora. Costul unui abonament RATC pe toate liniile este de 55 de lei, sumă care se apropie de cuantumul alocației lunare (84 de lei) și care depășește valoarea bursei școlare de merit. Prin acordarea de subvenții pentru abonamente, bugetul RATC ar crește considerabil, ceea ce ar duce la condiții mai bune de transport în comun. Mobilitatea elevilor ar crește, acest lucru încurajând și participarea la activitățile extrașcolare și cultural-artistice. De asemenea, am identificat beneficii și pentru comunitate: traficul la orele de vârf s-ar decongestiona, întrucât elevii ar putea opta pentru deplasarea cu ajutorul mijloacelor de transport în comun, în locul mașinilor personale ale părinților”, este de părere președintele Consiliului Județean al Elevilor, Vlad Andrei Dogaru.

În luna mai a anului 2017, CJE Constanța a inițiat demersurile pentru a solicita autorităților locale acordarea gratuității pe transportul în comun, în Constanța.

„Prima adresă către Consiliul Local a fost trimisă pe 19 mai 2017. Însă, în ședința ordinară a instituției din data de 31 mai, propunerea a fost respinsă cu 15 voturi împotrivă. Acest lucru nu ne-a împiedicat însă să ne continuăm demersul. Astfel, în următoarele trei luni, echipa CJE Constanța a lucrat la o nouă adresă, revizuită și bine fundamentată, adresă care include o expunere largă de motive și un impact bugetar care îi demonstrează sustenabilitatea. De asemenea, pentru a avea susținerea din partea administrației publice locale, CJE Constanța a fost prezent la ședințele comisiilor de specialitate ale Consiliului Local și a obținut un aviz favorabil din partea Comisiei nr. 4”, a mai spus președintele elevilor.

În ședința de astăzi, Consiliul Local Constanța va vota din nou propunerea și există speranțe că, de data aceasta, nu va mai fi respinsă.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 20 mai Foto : Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București 37469 vizite, 0 comentarii Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București
Actual
ieri, ora 11:35 Foto : Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță 2226 vizite, 0 comentarii Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță
Politică
marti, 21 mai Foto : UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova 1922 vizite, 0 comentarii UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7015 secunde