Elevii constănțeni cer burse mai mari. „Banii trebuie să ajungă la elevi, nu să fie realocaţi!”

398

Articole de la același autor

Consiliul Local Constanţa va decide, la sfârşitul săptămânii viitoare, bursele ce vor fi acordate elevilor pentru anul şcolar 2020 – 2021. Pentru a atrage atenţia autorităţilor locale să sprijine tinerii nu doar la nivel declarativ, Asociaţia Elevilor din Constanţa a înaintat o propunere pentru majorarea burselor, pentru care susţin că există bani suficienţi.

Reprezentanţii Asociației Elevilor din Constanța critică proiectul de Hotărâre de Consiliu Local pentru aprobarea cuantumurilor burselor și solicită majorarea a trei din cele patru tipuri de burse pentru elevi.

„Vineri, 19 martie, a fost publicat pe site-ul Primăriei Constanța un proiect de hotărâre de Consiliu Local ce prevedea aprobarea cuantumurilor burselor elevilor. Cuantumurile propuse în proiect coincid cu cele din semestrul anterior, în ciuda faptului că între timp au fost virați bani din bugetul de stat pentru bursele elevilor, permițând astfel mărirea acestora”, susţine preşedintele AEC, Andreea Sabina Spătariu.

Bursele au un rol important în învățământul românesc, servind atât drept stimulent al rezultatelor elevilor, în contextul burselor de merit și de studiu, cât și drept ajutor pentru elevii cu o situație materială precară, în contextul burselor de studiu și sociale. „Amintim faptul că în bugetul de stat au fost prevăzuți bani pentru bursele elevilor, în așa fel încât să se poată respecta cuantumul minim de 100 de lei pentru fiecare tip de bursă. Așadar, sumele destinate burselor școlare alocate în semestrul anterior, ar trebui să se fie suplimentate”, spune Andreea Sabina Spătariu.

Sprijin real

Având în vedere solicitările anterioare ale reprezentanților elevilor și finanțarea de la bugetul de stat, AEC propune ca bursa de merit să crească de la 100 la 200 de lei, bursa de studiu de la 200 la 350 de lei, iar bursa socială să fie majorată de la 200 la 500 de lei. Pe lângă aceste tipuri de burse, elevii cu rezultate deosebite primesc şi bursă de performanţă de 1.000 lei. „Solicităm ferm administrației locale să crească cuantumurile burselor de merit, socială și de studiu, având în vedere finanțarea de la bugetul de stat. Este necesar ca banii prevăzuți în bugetul de stat pentru burse să ajungă la elevi. Degeaba au fost alocate sumele necesare dacă nu putem observa o creștere a cuantumurilor. Finanțarea de la stat este făcută pentru a veni în sprijinul elevilor și pentru a suplimenta fondurile deja existente în bugetele locale, nu pentru ca sumele destinate burselor elevilor din semestrul trecut să fie realocate. Solicităm majorarea burselor de merit, de studiu și de ajutor social, fiind o măsură care ar crește cu adevărat sprijinul primit de elevi din partea administrației locale”, subliniază preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7025 secunde