Elevii constănţeni au marcat Ziua tuberculozei

226
Elevii constănţeni au marcat Ziua tuberculozei - tuberculoza-1616610049.jpg

Articole de la același autor

Din păcate, tuberculoza este, încă, o problemă majoră de sănătate publică în România. Ieri, 24 martie, s-a sărbătorit, desigur sub restricţiile impuse de pandemia de Covid-19, Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei. Cu această ocazie, a avut loc la Constanţa, online, cea de-a doua ediţie a Concursului judeţean de cunoştinţe „Educaţie pentru sănătate”. Subiectul a fost „Super puterile noastre în lupta cu tuberculoza”.

Potrivit Primăriei Constanţa, concursurile i-au vizat pe elevii claselor III-VIII, de la Şcoala „George Coşbuc” din 23 August. Lucrările participanţilor la concurs pot fi vizionate în expoziţia online din Galeria de artă „Virgil Coman”, cu sprijinul Asociaţiei culturale „Wild Art”. De asemenea, în mijloacele de transport în comun CT BUS va fi redat în perioada 22-31 martie clipul informativ despre infecţia cu tuberculoză.

„Ştim că, în ultimul an, numărul de persoane care s-au prezentat la medic cu simptome de TBC a fost cu aproximativ 30% mai mic decât în ceilalţi ani. Mai ştim şi că cei mai mulţi au aşteptat până când boala s-a agravat foarte mult. E necesar să le reamintim oamenilor să meargă la medic când au simptome, să nu aştepte, că nu trece de la sine”, este mesajul celor de la primărie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8907 secunde