Elevii constănțeni, ajutați să înțeleagă arta contemporană

250
Elevii constănțeni, ajutați să înțeleagă arta contemporană - eleviconstanteni-1474562110.jpg

Articole de la același autor

În perioada 23 septembrie - 24 noiembrie, Muzeul de Artă Constanța găzduiește o serie de ateliere de creație artistică încununate de o expoziție, în cadrul proiectului "Îmi place/Nu-mi place... prin artă". 


Primul atelier de creație va avea loc astăzi, de la ora 12, în cadrul Centrului pentru Educație Interculturală aflat în incinta muzeului.
 
Muzeul de Artă Constanța este partener în acest proiect alături de Asociația Da ’DeCe din București - promotorul de proiect -, de Muzeul Național de Artă Contemporană din București și de Muzeul de Artă din Cluj. 


Prin acest proiect, cei patru parteneri și-au propus ca, pe durata anului 2016, să-i apropie pe copiii de 9 - 12 ani de arta contemporană, prin medierea înțelegerii acesteia și prin procesul de creare a unor lucrări originale de artă. Proiectul constă în mai multe întâlniri între artiști-pedagogi, elevi de clasele III - VI și muzee de artă modernă și contemporană din trei orașe: București, Cluj-Napoca și Constanța, în vederea creării de către copii a unor lucrări de artă originale și a câte unei expoziții-instalație. Artista care va media întâlnirea cu arta contemporană în Constanța este Ana Bănică. 


În Constanța, atelierele la care vor participa copiii din clasa a III-a B, de la Școala Gimnazială nr. 22 "I.C. Brătianu", se vor desfășura astăzi, dar și pe 7 oc-tombrie, 14 octombrie și 21 octombrie, iar vernisajul expoziției, care va cuprinde lucrările realizate de micuții artiști, va avea loc la data de 4 noiembrie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 04 Mai 2016
Stire din Cultură-Educație : Vernisaj la Muzeul de Artă
Pagina a fost generata in 0.9576 secunde