Elevii Colegiului Militar „Alexandru Ioan Cuza” au sărbătorit Ziua Drepturilor Copilului

450
Elevii Colegiului Militar „Alexandru Ioan Cuza” au sărbătorit Ziua Drepturilor Copilului - eleviicolegiuluimilitar12-1605884867.jpg

Articole de la același autor

În contextul Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, sărbătorită, la nivel mondial, pe data de 20 noiembrie, UNICEF în România a invitat profesorii și elevii din România să se alăture inițiativei globale „Cea mai mare lecție din lume” (World Largest Lesson) oferind materiale-suport despre acțiunile pe care le putem întreprinde împotriva schimbărilor climatice.

Tematica pentru 2020 este legată de Covid - 19, răspunzând la o întrebare cheie – „Cum îi protejăm pe cei din jurul nostru?”. Având în vedere pandemia COVID-19, creșterea cantităților de echipamente de protecție personală, precum măștile, mănușile folosite la nivel global a generat o sursă suplimentară de poluare.

Astfel, elevii clasei a X-a D, coordonați de prof. Mirela Savin, au urmărit filmulețele puse la dispoziție de către UNICEF privind debarasarea, în mod responsabil, de aceste materiale, în siguranță atât pentru oameni cât și pentru natură. De asemenea, s-au punctat drepturile copiilor și, plecând de la acestea, elevii au fost îndrumați să vină cu idei de acțiuni colective pentru ca în localitățile lor, elevii noștri sunt din toate colțurile țării, să nu mai existe astfel de obiecte aruncate la întâmplare.

Pe baza planului de lecție primit de la UNICEF, elevii au identificat moduri prin care să îi informeze pe cei din jurul lor și, implicit comunitatea din care fac parte, despre riscurile debarasării incorecte de materialele de protecție personală și prin care să încurajeze comportamentul responsabil în acest sens. De asemenea, activitatea a presupus dezbatere, creativitate, filmulețe și un chestionar intitulat „Cum ne debarasăm responsabil de măștile folosite?”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3975 secunde