Elevii Colegiului „Alexandru Ioan Cuza”, în competiţie cu colegii lor din alte licee militare

676
Elevii Colegiului „Alexandru Ioan Cuza”, în competiţie cu colegii lor din alte licee militare - eleviicolegiului2-1616941840.jpg

Articole de la același autor

Elevii Colegiului Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanţa au participat, la finele săptămânii trecute, la faza naţională a concursului interdisciplinar de limba română, istorie şi fizică „Contraamiral Ilie Irimescu”. Aceştia au concurat cu elevi militari de la celelalte colegii militare din țară. Premergătoare acestei etape finale, au fost alte două etape de selecție pe colegiu, în urma cărora, dintre cei 138 de elevi concurenți au fost selectați primii 20, pentru a intra în competiție cu ceilalți elevi militari ai Armatei României.

„Dinamica socială a ultimelor decenii pune în fața lumii contemporane diverse provocări. Școala trebuie să propună răspunsuri adecvate acestora. Pentru educație, singurul obiect de studiu este viața, în toate manifestările ei. Prin urmare, organizarea interdisciplinară a ofertelor de învățare pentru formarea competențelor cheie la elevi constituie un element definitoriu al oricărui demers didactic modern”, a explicat prof. Adrian Ilie, directorul adjunct al colegiului militar constănţean şi iniţiatorul concursului.

Potrivit acestuia, competiţia oferă un cadru adecvat pentru cunoașterea și promovarea aspectelor inovatoare în ceea ce privește tematica abordată, un bun prilej în identificarea posibilităților de realizare a unor colaborări și parteneriate constructive și valoroase. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6626 secunde