Elevii Colegiului „Alexandru Ioan Cuza”, calificaţi la concursul Sci-Tech Challenge

Luni, 12 Aprilie 2021, 21:25
622
Elevii Colegiului Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” au participat, săptămâna trecută, la etapa locală a concursului interdisciplinar Sci-Tech Challenge, organizat de Junior Achievement România, în parteneriat cu ExxonMobil.

Elevii militari au urmărit în limba engleză webinarul „An energy source of the future”, după care au completat, în contra-timp, un test online, pornind de la informațiile din prezentarea webinarului. În urma acestui quiz, patru elevi au fost desemnaţi câştigători, calificând astfel colegiul constănţean la etapa națională a competiţiei. Este vorba despre elev fruntaş Ioana – Octaviana Mănăilă, din clasa a X-a, elevul Iulian – Daniel Podaru, din clasa a IX-a, elevul Cristian Sebastian Dogaru, din clasa a IX-a, şi elevul Nicolae Mircea Oprea, din clasa a IX-a.

Webinarul face parte din cadrul proiectului educațional Sci-Tech Challenge, al cărui obiectiv este de a încuraja tinerii să se orienteze către cariere specifice domeniilor STEM - matematică, științe exacte, tehnologie și inginerie, și să își dezvolte abilitățile necesare acestora. Sci-Tech Challenge este un proiect european dezvoltat de Junior Achievement, cu susținerea ExxonMobil, în patru țări europene: Belgia, Italia, Olanda și România. În România, proiectul se desfășoară din 2013 și implică anual elevi și profesori din 18 licee constănțene.

În cadrul Sci-Tech Challenge, prin participarea la activități ce presupun lucrul în echipă și identificarea de soluții care să rezolve anumite probleme, tinerii înțeleg importanța dezvoltării și utilizării competențelor STEM și a spiritului antreprenorial. Misiunea competiției este pregătirea unei forțe calificate de muncă, gata să inoveze și să genereze creștere economică în Europa. 


Pagina a fost generata in 0.3823 secunde