Elevii au dominat clasamentul… dezbaterilor academice

572
Elevii au dominat clasamentul… dezbaterilor academice - eleviiaudominat-1440004717.jpg

Articole de la același autor

Peste 60 de tineri din toate colțurile țării s-au întâlnit în km 0 al dezbaterilor academice, Slănic-Moldova. Delegația Constanței a fost cea mai numeroasă, fiind formată din 10 elevi participanți și trei profesori coordonatori.

Timp de o săptămână, elevii constănțeni s-au luptat în argumente, iar la final, ei și-au cules roadele, dominând atât competiția pe echipe, cât și clasamentul individual.

Echipa Ghandi 1, formată din mirciștii Vlad Popa, Robert-Ionuț Dima și Călin Ștefanopol, a câștigat concursul în format World Schools, obținând șapte victorii din tot atâtea meciuri.

Echipa Ghandi 2, formată din mircistele Iman Mologani și Delia Răpsigan și ovidista Andreea Pernici, a reușit să ajungă în fazele superioare ale competiției, ajungând până în sferturi.

Echipa Ghandi 3, formată din ovidistul Marian Cucoară și mircistele Antonela Coroban și Teodora Florea, s-a oprit în calificările competiției, însă a rămas cu satisfacția câștigării primului meci într-o competiție oficială.

Echipele au fost pregătite și susținute de fondatoarea clubului, Ioana Ciornea, președinta ARDOR Dobrogea, Carmen Ciornea, dar și de profesorii Paul Ște-fanopol și Laura Popa.

Clasamentul individual a fost dominat tot de constănțeni, patru dintre ei luând și distincții pe individual. Iman Mologani a fost desemnată vorbitorul competiției, Călin Ștefaponol a obținut locul III, iar Robert Ionuț Dima și Delia Răpsigan s-au clasat pe locul IV.

Concursul regional a fost organizat de ARDOR Moldova, în parteneriat cu ARDOR Dobrogea, Nord ARDOR și ARDOR Oltenia. Moțiunile pe care elevii au trebuit să le dezbată au fost "Acest Parlament ar introduce în trunchiul comun o oră de educație pentru sănătate" și "Acest Parlament crede că ar trebui ca părinții care pleacă în străinătate fără să numească un tutore legal pentru copii să decadă din drepturile părintești". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 19 August 2015
Stire din Cultură-Educație : Costin Dobrin - mircistul de aur
Pagina a fost generata in 1.4866 secunde