Elevii, ajutați să nu mai fie analfabeți financiar

134
Elevii, ajutați să nu mai fie analfabeți financiar - eleviiajutati-1435861451.jpg

Articole de la același autor

Peste 140.000 de elevi au luat parte, anul acesta, la cel mai amplu program de educație financiară și comerț electronic pentru liceu, implementat gratuit de organizația JA România, în parteneriat cu Visa Europe și băncile membre din România. 


Programul a fost lansat în anul 2012 sub numele BaniIQ, cu scopul de a contribui la îmbunătățirea cunoștințelor tinerilor despre produse și concepte financiare. Din 2014, a fost inclusă și o componentă dedicată comerțului electronic, numită "Banii pe net", ce urmărește familiarizarea tinerilor cu instrumente și procese comerciale folosite în mediul online și folosirea acestora în condiții de cunoaștere, siguranță și securitate. 


Potrivit unui sondaj realizat la începutul programului, tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani se arată vulnerabili în domeniul finanțelor, mai ales din cauza lipsei de informații avizate. 


Elevii au fost încurajați să urmeze cursurile online având șansa să câștige o finanțare de 10.000 de euro pentru liceele lor, în cadrul unei competiții organizate în perioada 25 martie - 15 mai. 


Programul de educație financiară sprijină formarea unor generații de tineri informați și independenți, care se pot adapta cu ușurință la schimbările mediului financiar, în contextul în care peste 14% din românii cu vârste cuprinse între 14 și 45 de ani sunt analfabeți financiar, iar 65% au dificultăți sau nu reușesc să-și acopere nevoile financiare zilnice. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5709 secunde