Elevi, părinți și profesori din Mangalia luptă împotriva agresivității

226
Elevi, părinți  și profesori  din Mangalia luptă împotriva agresivității - eleviparintiprofesori-1486044742.jpg

Articole de la același autor

La Liceul Tehnologic "Ion Bănescu", Ziua Internațională pentru Nonviolență în Școală a fost marcată prin desfășurarea cu elevii a activității de voluntariat "Schimburi internaționale de elevi", realizată în colaborare cu Asociația pentru Promovarea Egalității între Tineri din Constanța și a activității "Stop bullying și cyber-bullying!" cu membrii Asociației de Părinți "G.S. Ion Bănescu". 

Elevii din grupul țintă al programului educațional județean "Voluntariatul în comunitatea ta" au aflat că prin proiectele "Schimburi de tineri" au ocazia de a lucra într-un mediu intercultural, cu tineri provenind din alte țări și din alte medii. Au ocazia de a colabora, de a discuta, de a dezbate, de a experimenta diversitatea culturală, diferențele, Europa. De asemenea, au șansa de a se cunoaște pe ei înșiși în raport cu ceilalți, de a-și forma propriile impresii, de a combate prejudecăți sau stereoti-puri despre alte culturi. Elevii pot face proiecte culturale, ecologice, media, sociale, sportive, de cultură civică.

Profesorul psiholog Alina Băiașu a familiarizat părinții cu fenomenele de bullying și cyber-bullying (Când și cum apar bullyingul și cyber-bullyingul? Care este impactul psihologic al acestora? Care sunt falsele credințe despre bullying și cyber-bullying? Care este portretul agresorului, al victimei? Cum pot interveni adulții pentru prevenirea, combaterea acestor fenomene care au mare incidență în România? etc.). Răspunsurile la aceste întrebări au fost identificate prin intermediul unor prezentări multimedia, a filmulețelor cu caracter informativ și a altor materiale informative.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 28 Ianuarie 2017
Stire din Cultură-Educație : Lansare de carte a unei eleve din Mangalia
Pagina a fost generata in 0.5067 secunde