Elevi din Hârșova, vizită la Centrul Rus de Cultură și Știință din București

451

Articole de la același autor

Mai mulți elevi din cadrul Liceului Teoretic "Ioan Cotovu" au trăit o experiență unică, mai exact au vizitat Centrul Rus de Cultură și Știință din București. Coordonat de prof. Elena Manea, inițiatoarea acestei acțiuni, și însoțiți de directorul liceului, prof. Manuela Piștea, întregul grup a fost primit de Natalia Muzhennikova, directorul Centrului Rus. În cadrul vizitei, elevii au audiat o minunată lecție de istorie și cultură rusească, expunere susținută chiar de directorul Centrului, Natalia Muzhennikova.


Elevii etnici ruși, dar și români au facut cunoștință cu spațiul Centrului Rus, cu activitățile acestei instituții, au înțeles că-și pot ameliora competențele lingvistice și că se pot înscrie la examenele de obținere a certificatului internațional de competență lingvistică care certifică nivelul de competență, indiferent de facultatea la care vor studia după finalizarea studiilor liceale. 


La final, elevii au declarat că a fost o experiență inedită pentru mulți dintre ei, unde fiecare a făcut cunoștință cu pagini din istoria celei mai mari țări, cu imensul fond de carte, au vorbit în limba rusă, au socializat, s-au bucurat de fiecare clipă a acestei experiențe. Centrul Rus a donat cărți de limbă, literatură, culegeri de exerciții pentru elevii care vor studia limba rusă în cadrul liceului. La solicitarea elevilor etnici ruși, conducerea liceului a demarat procedura de alocare a unor ore de limbă rusă ca limbă maternă începând cu anul școlar 2018-2019. 


"Scopul pentru care am organizat această deplasare este cunoașterea, de către elevii mei, a Centrului Rus. Practic, prin aceste acțiuni încercăm să îi familiarizăm cu spațiul cultural rus, cu frumusețea literaturii ruse, cu activitățile Centrului, cu posibilitățile de formare, indiferent de facultatea pe care o vor alege", a spus prof. Elena Manea, coordonatorul Clubului de Cultură și Civilizație Rusă, funcțional din 2016 în cadrul Liceului Teoretic "Ioan Cotovu".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5605 secunde