Elevi constănțeni la Sci-Tech Challenge

127

Articole de la același autor

Peste 50 de elevi din nouă țări europene au participat la a șasea ediție anuală a Sci-Tech Challenge, eveniment desfășurat anul acesta la București. Participanții s-au calificat câștigând finala națională Sci-Tech Challenge în țările lor. Echipele de elevi au avut la dispoziție 24 de ore pentru a dezvolta o soluție inovatoare de reducere a emisiilor de carbon pentru organizarea concursului Eurovision 2015. Depășind barierele de limbă și de cultură, liceenii au aplicat cunoștințele STEM, creativitatea și abilitățile lor antreprenoriale pentru a răspunde acestei provocări.


Echipa câștigătoare, formată din Juliette Duval (Franța), Lauren Sillis (Belgia), Jack Francis (Marea Britanie), Mattia Fusetti (Italia) și Arkadiusz Przywecki (Polonia), a prezentat conceptul "Covorul magic", care reprezintă o invenție tehnologică ce produce energie cu ajutorul forței de frecare statice și care reduce, în același timp, consumul de energie prin numărul oamenilor ce vor urmări concursul Eurovision de acasă, din fața televizorului. De asemenea, prin montarea unor ecrane mari în orașele din Europa și a unor "covoare magice", echipa a sugerat că energia va putea fi produsă prin simpla deplasare a spectatorilor.


România a fost reprezentată la Sci-Tech Challenge de cinci elevi constănțeni. "În master planul realizat de echipa mea, numit Phoenix, am propus reducerea emisiilor de CO2 și a costurilor economice ale concursului Eurovision. Vrem să încurajăm oamenii să vină la Viena cu trenul și să urmărească spectacolul pe ecrane mari, amplasate în spații publice. De asemenea, ne-am gândit la un sistem prin care să economisim și să generăm energie în timpul concertelor, folosind tehnologii inovatoare", a spus Andra Mantighian, elevă la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța, parte din echipa clasată pe locul al II-lea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5933 secunde