ELEVI, ATENȚIE! IATĂ CALENDARUL BACALAUREATULUI, în sesiune specială

Ştire online publicată Miercuri, 05 Aprilie 2017. Autor: Simona ANGHEL
Sesiunea specială a examenului de bacalaureat va avea loc între 29 mai și 9 iunie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației. 


Sesiunea este destinată absolvenților de liceu care participă la loturile naționale lărgite ce se pregătesc pentru competițiile internaționale, dar și pentru elevii care se pregătesc să dea examen la universități din afară. Concret, pe 29 și 30 mai vor avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A și evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă-proba B. 


Pe 31 mai vor fi evaluate competențele lingvistice într-o limbă de circulație internațională - proba C, iar pe 2 - 3 iunie competențele digitale. Prima probă scrisă, cea la limba și literatura română, va avea loc pe 6 iunie. Ea va fi urmată o zi mai târziu de proba obligatorie a profilului, iar pe 8 iunie de proba la alegere a profilului și specializării. Proba scrisă la Limba și literatura maternă se va susține pe 9 iunie, iar rezultatele vor fi afișate în aceeași zi până la ora 18,00. Tot pe 9 iunie se vor depune și contestațiile în intervalul 18,00 - 20,00. Rezultatele finale vor fi afișate pe 10 iunie. 


Comisia județeană de bacalaureat a Inspectoratului Școlar al Județului Prahova va nominaliza unitățile de învățământ - centru de examen și centru zonal de evaluare pentru sesiunea specială de bacalaureat.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8266 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4020 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2957 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8661 secunde