Elev român, PREMIAT pentru invenția mâinii bionice

485
Elev român, PREMIAT pentru invenția mâinii bionice - manabionicetactil92448900-1362469346.jpg

Articole recomandate

Programul educațional Tech School, inițiat de UPC Romania în 2012, a anunțat cei patru câștigători ai competiției naționale de proiecte, ale cărei premii au o valoare totală de 18.000 EURO. Premiile constau în bugete alocate pentru implementarea proiectelor clasate pe primele trei locuri și o excursie în tabăra organizata de NASA – premiul special acordat unui proiect de astronomie. "Robo Hand", proiectul mâinii bionice realizat de Constantin Voiniciuc, este marele caștigător al primei ediții Tech School.




Elevul de 18 ani din Botoșani care a inventat mâna bionică i-a impresiont pe specialiștii de la NASA. Constantin Voiniciuc a câștigat locul întâi la concursul Tech School și a fost răsplătit cu șapte mii de euro., bani pe care vrea să-i folosească pentru a dezvolta o versiune îmbunătățită a prototipului.


Invenția lui Constantin poate imita toate gesturile unei mâini, datorită unor senzori. Prototipul poate fi folosit în operațiile de extremă precizie, în domeniul telemedicinei, dar și în dezamorsarea bombelor, scrie realitatea.net.




Vezi AICI articolul integral


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 26 Februarie 2013
Stire din Cultură-Educație : IPS va oficia la Băneasa
Pagina a fost generata in 0.5321 secunde