€ 4.7619
£ 5.507
$ 4.2322

Mai multe ştiri online:

Elev al Colegiului "Mircea", medaliat cu aur la Olimpiada de fizică

Ştire online publicată Miercuri, 16 Mai 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ (CNMB) se menține în topul celor mai bune licee din țară. Și asta nu o spunem noi, ci o arată rezultatele elevilor, în cadrul diferitelor competiții și olimpiade școlare.

În perioada 5-13 mai, la Universitatea de Științe din Hanoi (Vietnam), s-a desfășurat cea de-a 18-a Olimpiadă Asiatică de Fizică, una dintre cele mai dificile concursuri de acest fel din lume. Anul acesta, la competiție au participat 185 de elevi din țări asiatice, dar și invitați din Australia și România.

„Cele două probe extrem de dificile, teoretică și experimentală, au constituit adevărate provocări de foc pentru participanți. Din lotul României, a făcut parte și elevul Mihai Răzvan Ursu, de la CNMB, care a confirmat evoluția de excepție de-a lungul școlii, culminând acum, la sfârșitul clasei a XII-a, cu cucerirea medaliei de aur la acest concurs”, a declarat Florentina Gheorghe, purtătorul de cuvânt al instituției de învățământ.

Adolescentul spune că și-a descoperit pasiunea pentru tainele fizicii în clasa a V-a, chiar înainte ca materia în sine să înceapă să se predea la școală. Primul concurs la care a participat a fost Olimpiada din clasa a VI-a, iar în clasa a VII-a, a câștigat deja locul II la Olimpiada Națională.

Tânărul a precizat că în cadrul centrului de performanță de la liceu a avut mereu parte de o pregătire constantă, de probleme interesante și, desigur, de abordări inedite.

Pentru că în scurt timp el va susține examenul de bacalaureat, aceasta a fost, în mod evident, ultima competiție la care a participat în calitate de licean. Cert este că el a reușit să obțină din nou aurul și să-l facă să se simtă mândru pe mentorul său, profesorul Ion Băraru.

v v v

Reamintim că, atât în 2016, cât și în 2017, Mihai Răzvan Ursu a obținut alte două medalii la competiții internaționale de renume. În plus, el a făcut parte din lotul olimpic al României și s-a clasat pe locul trei în clasamentul pe națiuni la Olimpiada Asiatică de Fizică, după China și Rusia.

La final, Ștefan Bălăucă, Cosmin Andrei, Radu Andrei, Petru Cotruț, Ștefan Dolteanu, Sebastian Leontion, Silviu Predoi și Mihai Răzvan Ursu au obținut patru medalii de aur, una de argint, una de bronz și două mențiuni.

Precizăm că elevii români au participat pentru a doua oară la această competiție internațională, fiind singurii calificați din Europa.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
luni, 15 aprilie Foto : ANUNȚ DE LA ANM. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni 2801 vizite, 0 comentarii ANUNȚ DE LA ANM. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
Economie
sambata, 13 aprilie Foto : Care este viitorul profesiei de navigator? 1363 vizite, 0 comentarii Care este viitorul profesiei de navigator?
Cultură-Educație
sambata, 13 aprilie Foto : Semnal de alarmă. „Învățământul profesional este înțeles greșit de părinți!“ 1027 vizite, 0 comentarii Semnal de alarmă. „Învățământul profesional este înțeles greșit de părinți!“
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7297 secunde