El este inventatorul de la "Eminescu"

1133
1
El este inventatorul de la
Prof. Adrian Nicolescu, catedra de fizică a Colegiului Național "Mihai Eminescu" din Constanța, împreună cu elevul Costel Cherciu, de la clasa a XII-a A, au prezentat, ieri, ineditul proiect al Casei ecologice cu care au obținut premiul al III-lea la secțiunea creație tehnică la Salonul Național de Creație și Inventică pentru Tineret ce a avut loc la București la finele lunii trecute.

Având o suprafață locuibilă de 120 mp, casa este prevăzută pentru o familie de patru persoane, care are la dispoziție o suprafață totală de teren de 500 mp, o seră în suprafață de 100 mp cu o microfermă. Ca dovadă că a fost gândită în cel mai mic detaliu, în bucătăria casei dacă se produc scurgeri de gaz, se semnalizează audio, se deschide automat geamul, se cuplează hota, iar după eliminarea scurgerilor de gaz, se închide gea-mul și se decuplează hota.

Un alt amănunt dus până la capăt: "se deschide garajul, se dezactivează încărcarea mașinii electrice, mașina părăsește garajul, se închide ușa garajului, mașina părăsește proprietatea și se securizează locuința".

Au mai fost prezentați, de asemenea, trei roboți echipați cu două tipuri de senzori: optici/termici, un dispozitiv de tip Maglev (levitație a unei doze goale de aluminiu în câmp magnetic și gravitațional) și două dispozitive optice în funcționarea cărora s-a folosit inerția oculară.

Pe elevul Costel Cherciu, profesorul Nicolescu l-a descris ca pe unul dintre puținii cu care a putut colabora atât de bine la proiectele mai sus descrise: "Este un elev de 9 și 9,50 la matematică și la fizică și de aceea intenționează ca la anul să se înscrie la Universitatea București, Facultatea automatizări".

Comentează știrea

alexandra
20 decembrie 2011
de nota 10

este un profesor de nota 10.felicitari!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4999 secunde