Ei sunt olimpicii internaționali constănțeni cu "salarii" de la Guvern

824
1
Ei sunt olimpicii internaționali constănțeni cu

Articole de la același autor

Ministerul Educației a dat publicității lista cu olimpicii internaționali ai Ro-mâniei care merită recompensați cu burse lunare pentru efortul depus în a ajunge la performanțele pe care nu mulți le-ar putea realiza în propria educație.

Printre cei 114 elevi români care vor primi Meritul olimpic internațional, se numără și șapte constănțeni, nume deja cunoscute în învățământul de la malul mării. Este vorba despre patru medaliați la Olimpiada Internațională de Turcă - Asan Selin (Liceul Teoretic Internațional de Informatică), Eregep Raul Eden (Școala Gimnazială Spectrum), Husein Fatima (Colegiul Național "Mircea cel Bătrân") și Memedula Ghionul (Școala Gimnazială "Constantin Brâncuși" Medgidia), Paul Gerea Haidu (CNMB), dublu premiat la Olimpiada Internațională de Științe, dar și la Olimpiada Internațională de Chimie, precum și colegii lui mirciști Mihai Iliant - aur la Olimpiada Balcanică de Matematică, și Irina Crăciun - bronz la Olimpiada Balcanică de Geografie.

În funcție de premiul obținut, acești elevi vor primi, lunar, din partea statului român, pentru medalia de aur sau premiul I - 1.050 de lei, pentru argint sau premiul al II-lea - 788 de lei, iar pentru medalia de bronz sau premiul al III-a - 525 de lei.

Olimpiadele internaționale continuă

Săptămâna aceasta, este programată Olimpiada Internațională de Chimie, ce va avea loc în Azerbaidjan, în intervalul 21-30 iulie. Olimpiada Internațională de Informatică se va desfășura în Ka-zahstan, în perioada 26 iulie-2 august, iar Olimpiada Internațională de Geografie va avea loc în Rusia, în perioada 11-17 august.

Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică va avea loc în Indonezia, în perioada 26 iulie-6 august.

Olimpiada Internațională de Lectură este programată să aibă loc în România, în intervalul 2-6 septembrie, iar Olimpiada Internațională de Lingvistică va avea loc în Bulgaria, în perioada 20-24 iulie. 

Comentează știrea

Maria
26 septembrie 2015
Bravo

Felicitări acestor elevi extraordinari, profesorilor care i-au pregătit, si celor care i-au susținut!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9243 secunde