Ei au văzut cel mai frumos… "Universul copilăriei"

306
2
Ei au văzut cel mai frumos…

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România i-a premiat ieri, la sediul central, din Constanța, pe elevii care au participat la concursul "Universul Copilăriei". Competiția a fost lansată în luna martie de Inspectoratul Școlar Județean Constanța și i-a reunit pe cei mai talentați elevi la desen și compoziție din clasele I-VIII care studiază limba maternă turcă, în școlile din județul Constanța. Elevii din clasele I-IV au avut de realizat câte un desen iar cei din clasele V-VIII o compoziție cu tema: "Universul copilăriei". Juriul format din profesori de limba turcă a selecționat 24 de desene și 6 compoziții care au fost premiate. Concursul a fost lansat cu prilejul Zilei Copilului în lumea turcă sărbătorită în fiecare an la data de 23 aprilie.


În debutul manifestării, prof. Subihan Iomer a vorbit despre semnificația istorică a zilei de 23 aprilie. "Ziua de 23 aprilie este un prilej de sărbătoare pentru turcii de pretutindeni deoarece în această zi, în anul 1920 s-a reunit pentru prima dată Parlamentul consființind suveranitatea Turciei iar 8 ani mai târziu, în 1928 Mustafa Kemal Ataturk a dăruit această zi copiilor, transformând-o în sărbătoare națională, în semn de respect pentru generațiile viitoare" a afirmat Subihan Iomer.


Premiile au fost înmânate câștigătorilor de președintele UDTR, Osman Fedbi și de secretarul general, prof. Ervin Ibraim. La secțiunea desene clasamentul a fost următorul: premiul I-Mustafa Songhiul, Șc. Generală nr.11 Dr."C-tin Angelescu", premiul II-Geafar Ersin, Școala Gimnazială nr.1, Valu lui Traian și premiul III-Gafar Idris, Șc. Nr.30 "Ghe. Țițeica". La secțiunea compoziție, pe locul I s-a clasat Husein Nur, Șc. Nr.30 "Ghe. Țițeica", locul II-Calila Ipek-Colegiul Național "Mircea Cel Bătrân"și locul III-Mustafa Selin, Colegiul Național "Mircea Cel Bătrân". Au mai fost acordate 21 de mențiuni la secțiunea desen și 3 mențiuni la secțiunea compoziție.


La festivitatea de premiere au participat inspectorul de specialitate din MENCS, prof. Vildan Bormambet și inspectorul de specialitate din cadrul ISJ Constanța, prof. Anefi Icbal. Evenimentul a fost organizat de comisia de învățământ a UDTR.


Comentează știrea

iHByWGyvozAJfjkTTJX
3 decembrie 2016
TuJLneYiz

zGsiMN fimjpjewnsmz, [url=http://curympcyzpac.com/]curympcyzpac[/url], [link=http://goukjtfrneit.com/]goukjtfrneit[/link], http://lbrnsmdbqjks.com/

qzogtxmws
23 martie

Ei au v?zut cel mai frumos?? "Universul copil?riei" [url=http://www.gv1i9d85489g2ftg7s8g0ht017k0f2rqs.org/]uqzogtxmws[/url] aqzogtxmws qzogtxmws http://www.gv1i9d85489g2ftg7s8g0ht017k0f2rqs.org/

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4453 secunde